Uke 21 - 2019
by Fageråsen on May 24th, 2019

Mai måned har til nå gitt oss masse flott vær, vi kjenner at det er godt å lette litt på jakka (og noen dager gå i shorts og t-skjorte) Det fortsetter å melde fint vær fremover, så vi har mange fine vårdager fremfor oss!

Vi har feiret hele 2 bursdager denne uka. Hvert bursdagssbarn ble feiret et flagg, sang og en valgt aktivitet. Hipp hurra for begge bursdagssungene:)

Vi hadde håpet i det lengste at vi fant noen marihøner denne uka, men dessverre er det litt for tidlig, det har nettopp kommet blader på buskene så vi må nok enda vente en stund før marihønene kommer. Men det skulle allikevel ikke være manko på dyreliv denne uken. Vi har funnet en død lemet på banen, funnet pittersmå rompetroll i bekken, sett 3 store majestetiske ørner fly rett over oss, og funnet en edderkopp som vi studerte nærmere. I tillegg har vi sett både en hare og en røyskatt! Så flott det er å være tett på naturen og dyrelivet!

Siden HRS-turen ble utsatt, tok vi oss turen opp i skogen for å besøke fjellelva. Ungene har hatt spurt lenge om vi ikke kan ha vannkrig. Så når de fikk lov til å ta av seg på beina og vasse litt i elva, ble det stormende jubel. Kjempegøy å leke i vann, selv om det er iskaldt :)

En hel  gjeng med gutter og jenter samlet seg for å hjelpe til med forberedelsene til oppstart. På de nye førsteklassingene sine plasser i garderoben har vi brukt å henge en sommerfugl med en liten velkomsthilsen. Superflott at vi fikk hjelp til å fargelegge og gjøre de klar til å henge opp:)

Mot slutten av uken viste det seg at det var helt perfekt å lage seljefløyter. Når vårsola varmer stiger sevja i buska og gjør sånn at barken lett kan løsne. Ungene fikk prøvd seg på å spikke munnstykke, lage lyhullet og klangrommet i fløyta. Så kunne vi kakke forsiktig på barken mens man sier en liten regle. Vi fikk lyd i ganske mange fløyter, men noen ble ødelagt underveis. Sånn er det, det er uansett moro å øve seg og øvelse gjør som kjent mester!

Ønsker alle ei fin helg i vårsola:)Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)