Uke 14 - 2019
by Fageråsen on April 5th, 2019

Fantastiske april kom med lovnader om sol og vår. Vi merker snøsmeltinga har startet ettersom vi trør oss våte på beina titt og ofte, men det har og kommet en del ny snø som har lagt seg over marka. Skikkelig stas med all slags vær!:)

Vi lekte "rødt lys" i gymsalen. Det kan være skikkelig utfordrende å stå stille som en mus når den som står snur seg. Men alle greide det til slutt og fikk hver sin tur å stå:)

Vi har hatt fokus på brannsikkerhet denne uken. Kunnskapsrike unger kunne fortelle alt om hvor brannslangene er og hvor nødutgangene er. Til og med når lurespørsmålet "hvor fort skal vi løpe ut om det brenner" kom, så skøyt det mange hender i været som kunne fortelle at vi ikke skal løpe, men gå! Brannøvelsen ble gjennomført med alarm og ungene gikk fra der de lekte og og rolig ut mot fotballbanen. Der stilte de seg opp på rekke og rad sånn at vi voksne enkelt kunne telle de. Det kan vi kalle en vel gjennomført brannøvelse:)

En helt fantastisk tur med aktivitetsskolen denne uken. Vi tok turen til Evenskjer og møtte hesteeier Julianne som har hestene Stjerna og Tvegg. Der fikk vi oppleve hvordan det er å ha hest og hva slags arbeid som må til. Vi måkka hestemøkk, veide opp høy i sekker, børsta hestene og rensa hover. Masse arbeid som en hesteeier må gjøre hver dag. Belønningen kom i form av overkosne hester som ville blir klødd og på og ha masse oppmerksomhet:) Etterpå tok vi hestene inn i henger og kjørte til Skånland stall, der de fikk løpe litt fritt inne i hallen. Vi satte opp hinder til dem så de kunne hoppe over. Ungene fikk først øve på å leie hesten i ring, så lærte de hva man kunne si for å få den til å gå, trave og stoppe. Men høydepunktet var når de fikk hver sin tur til å ri og prøve ut det de nettopp hadde lært. De var kjempeflinke og jeg tror om ikke klokka hadde bremsa oss så hadde de ridd enda:) Tusen takk til Julianne som tok imot oss og lærte oss masse:)

Et nydelig solvær mot slutten av uka. Vi fyrte opp i bålet og hadde pølser med brød og snøslush. Sistenevnte var meget populært:) På tur opp bakken fikk vi en gave i form av en pose FULL av sjokolade. Det var vostefar som kom med det for å sørge for at vi hadde noe å kose oss med. For de som ikke kjenne vostefar kan jeg fortelle at han er en bestefar til noen barn som har gått på SFO tidligere. Tusen takk for sjokoladen som vi kosa oss med i sola:)

Ønsker ei go helg:)Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)