Uke 42 - 2018
by Fageråsen on October 19th, 2018

Vikingtiden fortsetter her på Fageråsen SFO. Ungene spør  og undrer seg om hvordan vikingene levde og hva de spiste. Fascinasjonen er stor når vi lærer om at nærmest alt i naturen kan brukes enten til mat, klær eller verktøy:)

Vi har og hatt en bursdagsfeiring denne uken. Hipp hurra for 8-åringen som fikk sin helt egne dag med flagg, sang, bursdagslunsj og aktivitet!
 

3.klasse i full sving med å lage gull til onsdagens tokt! De plukket en hel haug med steiner i forskjellig størrelse. Deretter malte vi de i en knæsj gul farge så de så nøyaktig ut som en gullklump. Vi la de på tørk til vi skulle bruke de på onsdag:)
 
Sverd og skjold må enhver viking ha. Siden alle sammen nå har tatt spikkesertifikatet, er det bare å spikke i vei:) Ungene kappet ønsket lengde av ei list og fikk spikket en fin spiss i enden, deretter fikk de på et handtak. Til slutt kunne de male det ferdige produktet.)

For en gøy vikingtokt! Vi lekte å herjet så folk hadde hørt oss helt nede ved Kilkamhuset! Vi delte ungene i 2 grupper der hver gruppe skulle innta en rolle. Ene gjengen var landsbyfolket. De gikk i forveien opp til hundremeterskogen for å gjemme gullet sitt! Så skulle de innta rollen som bønder som levde i rolig å stille omgivelser i landsbyen sin.  På samme tid litt lengere ned i landet var det en annen gjeng på fære. Det var en gruppe vikinger som var gått i land ved kysten og tok seg avgårde i retning landsbyen. De slo leir rett ved og gjorde seg klare til å springe å ta gullet. Landsbyen ante fred og ingen fare når en gjeng vikinger kommer løpende mot dem1 Gullet ble tatt, men landsbyfolket hadde fanget en viking! Så da måtte vi tilbake for å redde han! Det hele endte med at vi hadde et møte med vikinghøvdingen og landsbyfolket der det ble avgjort at vi skulle heller være venner. Så tokten ble avsluttet med hele gjengen som feiret rundt bålet med et stort festmåltid! Og gullet? Det ligger enda godt gjemt i landsbyen.
 

Vi avslutter uken med lek både inne og ute. Sola er fremme og kjiker i ny og ne. Vi nyter Oktober og sier takk for denne uken.

God helg fra Fageråsengjengen!Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)