Uke 40 - 2018
by Fageråsen on October 5th, 2018

Flotte oktober kom på mandag og hadde med seg nydelig vær og flotte farger. Fjelltoppene er fortsatt hvite og vi følger med at det kryper nedover dag etter dag:)

Oktober er vår vikingmåned der vi lærer om vikingtida. Mange spennende historier om hvordan man levde før i tida der man ikke bare kunne løpe på butikken når man trengte melk, eller et par nye sko. Alt man sto og gikk i måtte arbeides for og nærheten til naturen og dyrene var stor. Vi bruker måneden på å reflektere over det og kanskje lære noe nytt:)
 

VI startet uken med pil og bueskyting. Vi hentet fram de flotte proffbuene våre og satte opp blink ute ved banen. Her må det både tolmodighet, teknikk og konsentrasjon til for å få til et bra skudd med buen. Det ble ei laaang kø med unger som ville skyte og alle fikk prøvd seg:) 
 
Et besøk denne uken var det mange som hadde gledet seg til. Snille Anne-Marit kom på besøk i sin flotte vikingkjole. Med seg hadde hun drikkeflaske i skinn, vevde band, horn, smykker og en  fløyte, for å nevne no. Hun fortalte om hvordan de levde, hva de hadde på seg. Pluss at de var dyktige sjømenn som reiste mye ut på havet. Skikkelig spennende og vi er utrolig takknemlig for at AnneMarit tok seg tid til å komme på besøk.
 
Aktivitetsskolen fikk denne uken kjøre me 4-hjulingen vår. Ekstra gøy når det er søle og gjørme:) Med hjelm og brynje på fikk de prøve hver sin tur. Det var skikkelig kult! Dessverre stoppet den etter ei stund så vi måtte trille den tilbake. Men det blir garantert flere turer i gjørma:)
Høstferien på torsdag og fredag ble 2 kjempefine dager. Vi fikk et skikkelig godvær så fjellturen ble utrolig fin. Vi gikk i samla flokk oppover mot Okloheia og Blåhatten. Ved krysset delte vi oss i 2 puljer der ene gjengen gikk til Okloheia og andre puljen gikk til Blåhatten. Når alle er glade og positive, kommer vi oss opp til toppene lekende lett. Når begge puljene var kommet på toppen kunne vi se hverandre. Vi vinket og ropte og kunne se i det fjerne at de andre gjorde det samme:) Takk for en flott tur!


 
Uken avsluttes med bollebaking, rydding/klargjøring for vinteren og uteaktiviteter:) Tusen takk for ei fin uke!

Ønsker om ei strålende helg:)Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)