Uke 45 - 2017
by Fageråsen on November 10th, 2017

​Mildværet kom over oss allerede forrige helg, og det har blitt litt holkeføre her oppe. Noen syntes kanskje været er mørkt og trist for tiden, men vi fokuserer på at alle årstidene og værforhold kommer med gode sider og mye moro. Spesielt gøy er det når isen legger seg i tynne flak over sølepyttene, ungene hopper på flakene så det kommer et skikkelig knas.

​3.klasse og 4 klasse hadde hver sin utflukt denne uken. For 3. klasse gikk ferden hjem til Karina i Breivika. Der hadde de en skikkelig flott SFO-dag med bare kos! De lekte gjemsel og spiste pizza (pluss litt dessert) Ho har en hamster som heter Pegasus og hund som heter Bonito som ungene fikk hilse på og kose med!  En velfortjent belønning til våre gode hjelpere:)

Lotte tok med seg 4.klasse til krafthallen i Medkila denne uken. For gutta er det stor stas med en stor hall de kan sparke fotball i, midt på vinteren. Kanskje klarer de å lære Lotte noen fotballtriks også:)
 

I isen finnes det de mest utrolige mønster og formasjoner i isen. Om vi setter oss ned og ser nøye etter er det bare fantasien som setter grenser for hva vi kan finne.​
​Ser dere hjertet i isen?

 
Full produksjon av lyslykter. Alle klassene fikk hver sin dag til å gå inn for å male på lyktene. Mange fine motiver ble lagd, sol, blomster, smilefjes og mange fine farger. Nå skal de få stå til tørk noen dager før vi tar de ut og tenner lys i de. Vi gleder oss til å se:)
 
​Noen utflukter ble det og denne uka. Av og til er det godt å røre litt på seg og det finnes stadig nye steder vi ikke har utforsket. Vi tok turen til Stjerneskogen for å se om stjernene blinket! Underveis lekte vi litt på isen ved parkeringen og ved fe-resta ved brua fant vi ei lita mus. Stakkar lita, ho hadde falt nedi og ikke kommet seg opp. Neste dag så vi at ho var borte, et større dyr hadde vært å henta den. Sånn er det i naturen! 

Eventyrstunden ble flyttet fram fra forrige uke, det var blitt tørrere og mørkere i stjerneskogen, så det passet perfekt å ta det denne uken. Ungene samlet seg i en ring for å høre på fortellingen da Emil i Lønneberget skulle trekke Lina sin tann. Å gjett om han er en liten luring den Emil, han gjør altså rampestreker dagen lang! Ungene ler høyt av alt fanteriet han finner på:) 
 
Skyggeteateret forrige uke var så morsomt at vi hadde lyst til å prøve det på nytt. I skogen bak Kilkamhuset gikk ferden og med oss hadde vi lakenet og noen lys. Vi festet lakenet mellom noen trær og ungene fikk hver sin tur komme frem og lage skygger!  Kjempefin uteaktivitet:)
 
Ei god helg ønskes til store og små:)

​Lene


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)