Uke 41 - 2017
by Fageråsen on October 13th, 2017

I skrivende stund skinner sola over Kilbotnmarka. En liten kar sa på morgentoget på fredag at det var bare 72 dager igjen til jul!! Jeg måtte opp med kalenderen for å se om det stemte! Kan meddele at det er helt korrekt og at ungene nå har startet med nedtellingen:)

 

Da var tiden kommet for 1.klasse å ta knivsertifikatet. Selve prøven består av å først snakke med barna om hva vi må være forsiktig med når vi bruker kniv og hvordan vi skal spikke. Så kan barna svare på noen spørsmål som vi har laget på forhånd. Når teorien sitter, er det bare å starte å øve seg. Ungene henter seg pinner og får utdelt hver sin kniv. Så sitter de voksne nært dem mens de øver seg. Vi har noen skikkelige flinke spikkere her oppe som kunne juble høyt når de fikk utdelt knivsertifikatet sitt! De eldste barna måtte vi repetere litt med. Det er lett å glemme gammel kunnskap, men etter en gjennomgang sitter det helt til repeterer neste gang:)

 
Det var en stor sverdproduksjon her oppe denne uka. Vi hadde samlet i hop listverk, hardpapp, busker og greiner som vi skulle lage sverd, øks og spyd av. Ungene kappet ønsket legde og fikk laget en fin spiss på sverdet, deretter fikk de på et handtak. Til slutt kunne de male det ferdige produktet. Øksene ble og veldig bra, vi tok tråd og surret fast en stein til pinnen og vips så ble det en skikkelig kul øks! Vi lagde også noen skatter. Vi malte noen steinklumper knallgule så det lignet på gull. Dette skulle vi bruke senere under vinkingtokten.
 
Det var noen fornøyde aktivitetsskolegutter som fikk lage pannelapper på bålet denne uken. De fyrte selv opp i bålet og lagde sin egen mat. Vi jobbet ofte med å bygge vennskap på tvers av klassetrinnene. Denne uken var det aktivitetsskolen og 2.klasseguttene som fikk spille landhockey i gymsalen. Det ble en positiv opplevelse for begge parter og ha en aktivitet sammen:) Det er lett å være venn med noen som man har hatt en hyggelig opplevelse med. I tillegg til at det hjelper med å forebygge missforståelser og konflikter.

 
Vikingtokten i hundremeterskogen ble en suksess. Ungene syntes det var skikkelig gøy. Vi kledde oss ut og tok med oss alt vi hadde laget og gikk til hundremeterskogen. Vi delte oss i 2 grupper. Ene gruppa var guttene som fikk rolle som vikinger, de gikk ombord i en båt og reiste sjøveien til England. I land i England kunne vi slå leir ved en elv. Etter en stund fant vi ut at det var en landsby i nærheten og at de hadde gull!! Landsbyfolket ble spilt av jentene. De lagde bål og bodde i landsbyen med sitt gull som var godt gjemt. Plutselig kommer vikingene stormende og ropende å stjeler både verktøy, mat og gull fra landsbyen, før de til slutt vendte tilbake til leiren. Tilbake i landsbyen planlegger jentene å ta tilbake gullet. Mens vikingene sitter i leiren og beundrer gullet, slår landsbyfolket tilbake og overrasket dem fra sidelinjen. De stjeler tilbake alt gullet og tar med seg en fange i tillegg. Det hele ender med at vi får reddet fangen tilbake og gullet blir igjen i landsbyen:) Skikkelig gøy med rollelek. Selv om vi måtte avslutte å gå til buss var det enda mange som var i karakter. 
 

Vi bruker fredagen til ballspill og fri lek på fotballbanen mens vi ser tilbake på ei kjempeflott uke.

​Ønsker alle en god fredag og ei god helg:)

LenePosted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)