Uke 40 - 2017
by Fageråsen on October 6th, 2017

En litt kort skoleuke for ungene denne uken. Høstferien var på torsdag og fredag og vi har storkosa oss her oppe på Fageråsen. I tillegg startet vikingmåneden nå i oktober. Dermed har vi pratet en del om hvordan vikingene levde, hva de spiste og hvordan type klær de hadde. Kanskje gikk det vikinger for 1000 år siden i de samme skogene vi bruker å leke i? Det blir nytt og spennende å få lære mer om dette den kommende måneden!
 

Vi har feiret både en 6-årsdag og en 8-årsdag denne uken. Begge fikk flagg, bursdagssang, bursdagsaktivitet og mange gode klemmer og gratulasjoner! Vi spiste pizza eine dagen og pølse og pasta andre dagen. Skikkelig snadder:):)
 
Vi hadde en introduksjon til Vikingmåneden.Ungene samlet seg klassevis og fikk høre litt om hva vi skulle gjøre den kommende måneden. Her får ungene se en kopi av en original vikingøks som var funnet for ca.1000 år siden ved Øyo på Geilo. Akkurat denne typen øks ble brukt av vikingene som en allsidig øks i husholdningen! Den var ikke så tung som vi trodde, men litt skarp var den:)

Torsdag var første dag i høstferien og turen gikk da til Blåhatten. Her på vei opp rett før en velfortjent pause. 
Nesten framme. Siste bit gikk bare lekende lett. Vi er så imponerte over ungene som er så god til å gå. Det ble stor jubel på toppen da alle var kommet fram:)
 
En nydelig utsikt kan nytes på toppen. Vi skreiv oss inn i boka og fylte på med vann og energi, før vi startet på nedoverturen. Torunn hadde fart i bålet til oss nede ved gamle skytterbanen så vi kunne lage oss pølser:) Heilt perfekt:)
 
Vi avslutter uken og høstferien med lek og moro i akebakken. Silje har funnet frem jernhella og lager pannelapper på bålet. Solen skinner og vi har det heilt toppers!:)

God helg til alle sammen!:)

-Lene


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)