Uke 37 - 2017
by Fageråsen on September 15th, 2017

Plutselig kom høsten til Kilbotnmarka! Iallefall starten av den. Bladene på trærne er blitt skikkelig knallgule, mange flotte farger i skogen nå. Vi har enda ganske fine temperaturer på dagtid, men må gåtoget om morgenen kan det være ganske kjølig. Godt med en god buff i halsen så slipper vi å bli syke!:)

Det store denne uken for 3.klasse var overnattingen på tirsdag. Fyttigrisen så de har gledet seg! Det har vært møter og forberedelser både på mandag og tirsdag så alt var klart da de kom opp på tirsdags kveld. Ungene storkosa seg med aktiviteten for overnattingen som var ATV-kjøring og luftgeværskyting. Lite som er så tøft som 4-hjulingen vår. Sikkerheten er selvfølgelig på plass med hjelm og brynje og med en voksen bakpå. Det ble tid til 2 runder pr barn, men hadde de fått velge hadde vi kjørt hele kvelden:) Vi runda av etter at alle hadde fått prøvd begge aktivitetene og magen begynte å rumle. Tilbake ved bålet hadde Silje gjort klart kveldsmaten til oss, den smakte fortreffelig! Etter bålkos var det tannpuss og kveldstell. Når alle ungene hadde krydd seg nedi soveposen fortalte Karina et koselig og spennende nattaeventyr. Ungene sovnet tett etterpå:) En utrolig fin overnatting, og gjett om vi gleder oss til neste!!
Luftgeværskytingen var også skikkelig gøy. I år har vi nemlig kjøp en skikkelig blink vi kan skyte på. Konkurransen tilspisset seg så vi måtte frem med pennen for å kunne følge med på hvor vi traff. Veldig viktig her også at barna får en grundig opplæring om sikkerheten først. Blinkarket måtte vi henge opp nede i garderoben etterpå:)
 
Morgenen besto av pakking, frokost og gjøre seg klar for skolen. Her er det 2 tomler opp for en vellykket overnatting:)
 
Vi hadde førstehjelpskurs for ungene denne uken. Her har Karina et lite rollespill med en gutt. Han ringer til 113 og forteller hva som har skjedd, Karina som nå er  i rollen som helsepersonell, stiller spørsmål og hjelper til videre.

Utrolig viktig kunnskap både for store og små, Vi kan aldri repetere for mye. Vi samla oss klassevis og gikk gjennom nødnummer, rope etter hjelp, ta vare på den som er skadd, stabilt sideleie, brannsår og masse mer. 

 
 


Sender et lite hjerte med ønsker om ei fin helg:)

Lene


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)