Uke 35 - 2017
by Fageråsen on September 1st, 2017

Da var september måned kommet. De første høsttegnene har meldt seg. Det tydeligste tegnet er at det er blitt kaldere, spesielt om morgenen. Fint å se godt kledde unger dukke opp på morgentoget i Breivika eller på Rema. Vi øver masse på å gå fint inn til siden og passe på å gå i samlet flokk. Ungene er kjempeflinke og helsegevinsten er stor!!

Vi har feiret hele 3 bursdager denne uka. Det er på grunn av barn som har bursdager i sommerferien som blir forskjøvet til nå. Alle ungene får sin egen dag å feire:)

Så har vi hatt oppstart for aktivitetsskolen denne uka. Aktivitetsskolen er et tilbud til 4. klasse som har lyst til å fortsette hos oss. De er hos oss mandag, tirsdag og onsdag og får være med på litt andre sprell enn oss på SFO. Aktivitetene de har kan være bl.a å lage orienteringsløype eller skattejakt for SFO. De kan også være med på utflukter som fjellturer, isfiske eller besøk i krafthallen. De dagene de ikke har utflukt har de fotballspilling eller aking/ski sammen med resten av SFO. De er en super gjeng og vi gleder oss til året som kommer!


Fotball er jo det store her opp på Fageråsen. Vi må ikke glemme hvor heldige vi er som har alt tilrettelagt for oss for å kunne spille fotball her oppe. Kunstgressbane, oppmerking, mål, keeperhansker og ball. Helt fantastisk! Vi samla heile gjengen for å spille en fotballkamp. Det ble blanda lag med gutter og jenter fra 1.kl til 4.kl. De eldste "latet" av og til som de snublet når de skulle drible med 1.klassingene for at de skulle få ballen. Utrolig flott å se at de er mer opptatt av trivsel enn konkurranse!:)
 
Noen flotte kunstverk blir til på asfalten. Ungene tegnet havfruer, blomster, hjerter, sol og himmel. Skikkelig artig med kritt i mange farger! Dette er jo kunstverk som forsvinner i regnet, derfor måtte vi ta noen bilder så mesterverkene blir bevart!
 
Ungene er veldig glad i å samle marihøner. På denne tiden av året kryr det av de her oppe. Ungene lager de hus, gir de mat og passer på at de ikke krangler. Så må vi slippe de løs på slutten av dagen. Lurer forresten på hva slags marihøner dette er? Det er ikke den typen marihøner vi normalt tenker på som er rød med sorte prikker. Kanskje noen har litt peiling og kan sende oss en mail om det? Skikkelig fine er de iallefall!

Med finslipt eleganse og presisjon øver 4.klassingene seg på å treffe blinken. Luftgeværet bruker vi egentlig kun som aktivitet under overnattingen med 3.klasse. Men 4.klasse er eldst og går på aktivitetsskolen vår. Etter noen runder med sikkerhetsinstrukser og noen tips, fikk alle på aktivitetsskolen prøve hver sin tur. Vi andre ble jo etterhvert litt nysgjerrige på hva som foregikk og hadde lyst til å se på:) Men de må nok vente enda litt til for å få prøve!
Fredagen tilbringes her oppe med restefest og fin lek på fotballbanen. Noen er litt slitne etter en lang uke. Godt og få komme opp å slappe litt av. Det er fortsatt mange nye inntrykk på de små:)

Ønsker alle sammen ei god helg!
-Lene

 


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)