Uke 12 - 2017
by lovaasen.no on March 24th, 2017

​Denne uka har vært den store matlagingsuka her oppe på Løvåsen. Ungene fikk i forrige uke muligheten til å komme med innspill på hva de hadde lyst til å lage og samtidig lage en handleliste.

3.klasse var først ut med å lage pizza, de skjærte opp pølser, blomkål, paprika, løk og masse annet snadder. Så fikk de selv plukke hva de vil ha på sin pizza. Alle ungene var i sving med å lage mat, dekke på bordet, rydde unna underveis og til slutt kose seg med resultatet.

2.klasse hadde sin tur på tirsdag. De hadde bestemt seg for taco. Så da var det å hakke kjøttdeig, skjære opp løk, paprika, tomat og agurk. Ost, rømme, saus og skjell måtte de og ordne. Pent og pyntelig bord med mat i skåler utover. Det kjentes ut som en skikkelig koselig fredagskveld når vi satte oss til bords for å spise.

1.klasse hadde valgt grønnsaker og dip til mat på onsdag. Det er det lenge siden vi har hatt. Gulrot, brokkoli, blomkål og sukkererter ble hakket opp og lagt i skåler. Ungene blandet dippen og satte på bordet, kjempego knaskelunsj. Til slutt hadde de til og med laget en spesiell overraskelse til alle ungene, nemlig brownies, som ble servert på verandaen! Kjempegodt!!:)
 
Mens noen var på kjøkkene og kokkelerte, var resten av gjengen ute i snøen og herja. Noen skikkelig kule snøborger har begynt å tatt form oppe på Løvåsenhaugen. Litt hard snø på innsiden av gjerdet, så vi måtte litt inn i skogen på andre siden for å hente litt kramsnø, for så å lempe over gjerdet. Et sånt praktfult byggverk krever skikkelige arbeidsfolk. Masse isklepper var det og å hente fra verandaen, vi tok spader og kakka litt oppå isen så løsnet det store biter som passet perfekt til borgen. Helt nydelig at verandaen også kommer frem, det betyr at det går mot vår:)

Aktivitetsskolen hadde en kjempeflott utflukt på onsdag som de hadde sett skikkelig fram til. Tone og Karina tok de med til møkkelandsvannet på isfiske. Med seg hadde de isbor, isfiskeutstyr og en sekk full av mat:) Kjempefine forhold på isen, de fant den perfekte plassen til å borre et hull. Skikkelig heldig med været denne dagen, sol og opphold med lite vind gjorde at fiskingen gikk som en lek. Og gjett om det ble fisk!! Det nappa i snøret konstant og uten at det ble nøyaktig talt opp antall fisk kan det antas at det var nærmere 15 stk. Alt ifra småmort til noen som passa perfekt oppi steikpanna. 
 
 
Fredag var det skidag på skolen, vi tok imot ungene her oppe kl. 07.30 så de fikk varmet opp litt med skigåingen. Røde og friske i kinnene når vi overtok de etter skoletid. Vi har restefest til lunsj og leker og koser oss helt til det er klart for buss og hent!
 
God helg til alle samme i finværet!

-BloggerLene


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)