Uke 11 - 2017
by lovaasen.no on March 17th, 2017

​Litt forskjellig vær har satt sin preg på denne uken, men vi lar oss ikke surmule av den grunn og gjennomfører masse flotte aktiviteter både ute og inne. Veldig deilig å få akebakken vår tilbake etter NM i forrige uke. Ungene kunne ikke vente med å springe bort for å ake da de kom opp på mandag. Ganske nedtråkka snø etter mange folk gjor at det ble en bra akefart:) Helt topp!

Da det kom store deler regn på tirsdag gikk vi inn og hadde gymsalaktivitet. Vi kjørte i gang kanonball og stikkball for de som hadde lyst. 2 veldig populære aktiviteter som veldig mange ville være med på. Etter en god stund i spillinga kom de ut en etter en for å fylle på med vann! Vi hadde også en annen morsom lek som heter "kniv, gaffel og skjei" som går ut på at en skal gjemme de 3 tingene på plasser som er synlige. Så skal de andre gå rundt og se om de finner de. Om man ser en av tingene må man ikke rope det ut eller vise med kroppspråket at man har sett noe, for det er den som først ser alle 3 tingene som vinner! Morsomt å se når ungene finner en av gjenstandene og prøver å "skjule" gleden over det! "IIJJAAAAA Æ FANT SKJEIAA.......æ meine, øøøhm, bære tulla!!!" :)
Hvor er gaffelen gjemt???:):)

​På ukeplanen på onsdag sto det at hver klasse skal lage en handleliste og planlegge en matlagingsdag. Etter en nydelig lunsj der vi spiste tomatsuppe med makaroni, samlet vi oss klassevis for å høre hva ungene hadde lyst til å lage. Først kom forslag som brownies, sjokoladekake, boller og is!!! Når vi eliminerte alle de forslagene kom det masse bra frem. Kriteriene var at det måtte være en rett med mange ingredienser sånn at alle kan delta. Ungene foreslo kyllingwrap, pizzasnurrer, taco og masse annet snadder. 1. klasse valgte grønnsaker og dip, 2.klasse valgte taco og 3.klasse valgte pizzasnurrer. Vi laget oss en handleliste og leverte den til Annika som handler inn til oss. Det er etter tips fra foreldre at vi har matlaging på planen, vi syntes det var en kjempeflott ide! Om det er noen som sitter på flere forslag, tar vi gjerne imot:)

Mens vi planla matdagen hadde Karina med seg aktivitetsskolen til krafthallen. Gutta hadde med seg fotball og fotballsko og var klare til å sette i gang aktiviteten med en gang de kom opp. Lunsjen var rundstykker med brunost og frukt, noe guttene storkosa seg med. De spilte fotball og lekte i krafthallen helt til klokka var busstid. En kjempeflott tur!

Snøkanonball på torsdag var kjempeartig! Sol og oppholdsvær denne dagen. Vi tråkka opp banen i snøen og brukte maling fra sprutflasker til å markere linjene (knall rosa). Litt annerledes å spille kanonball uten vegger, det blir en del løping etter ballen! Etter en stund ansatte vi egne «ballhentere» som fikk løpe litt:) Det er så lite som skal til for å ha det morsomt sammen. Litt maling, en ball og positiv innstilling så er ungene i full lek.

Fredag og ukeslutt, vi koser oss med pølse med brød. Skikkelig godt. Det er barnas valg og ungene fikk bestemme selv hva de ville gjøre. En gjeng 2. klassinger var i lavvoen og lekte, en annen gjeng lekte "morder i mørket" og resten hadde kanonball eller fotball! 

Ønsker alle ei god helg:)

​BloggerLene

 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)