Uke 9 - 2017
by lovaasen.no on March 3rd, 2017

​For ei vinterferieuke vi har hatt her oppe på Løvåsen. Blå himmel og strålende sol hver eneste dag hele uka. Både unger og barn har fått sin del frisk luft og litt fregner på nesen. 
 
Mandag og Tirsdag bevegde vi oss litt bort fra området på skitur. En flott tur rundt 3km på mandagen gjorde susen, fin start på uka og godt å få testa skien før vi gikk en litt lengere tur på tirsdag. Da pakka vi nemlig sekken med alt mulig slags snadder og gikk alle bakkene opp til Buveitoppen. Det er utrolig hærlig å være på tur med ungene, som alle hadde pakka med seg godt humør i sekken sin. Selv i de lengste bakkene var stemningen på topp! Da vi endelig kom til gapahuken var det bålkos med pølser m/brød og litt turgodt:) Etter lunsj kunne vi leke litt rundt gapahuken før vi vendte nesa hjemover igjen. På nedoverturen gikk det så det suste uten knall og fall. Skikkelig artig å fare ned bakkene, vi måtte snu og ta den siste bakken en ekstra gang:)

Etter 2 dager på ski bestemte vi oss for å ta akemattene med oss opp til kvilestein i langbakken. Der kunne vi sette utfor og renne nesten helt ned til barnehagen igjen. Ungene aka sammen og i tog. Vi voksne måtte også teste mattene men undertegnede er kanskje mest trygg på fartøy som går litt saktere:)

Den store høydepunktet for vinterferien er jo selvfølgelig Løvåsen-VM på ski!!! Det foregår i sin helhet nede på myra der vi hadde dandert med flagg og granbusker, til og med en helt egen maskot kom på besøk med skiene på! Hærlig kar han Pikachu, men vi mistenkte han for å ta noen snarveien i løypa på strategiske plasser!Stakkars Pikachu!

Det er ikke så lett å holde seg på bena!:)

 
Men startnummeret på plass satte de igang. ​En runde i løypa var 400m fra start til mål. De som gikk 2 runder fikk bronse, 3 runder ga sølv, og de som klarte hele 5 runder (2km) fikk det etterlengtede gullet!

I ekte Løvåsenånd greide alle deltakerne å gå helle veien til gullet. Ved målstreken sto vi med flagg og heiet de siste inn i mål, det ble både applaus og jubel når alle hadde greid det. For noen skiglade unger vi har!

Sann skiglede må bare feires, oppe i sofaen inviterte vi til en høytidelig seremoni med en gulltrone som ungene kunne komme opp å hente diplomen sin fra. Alle klappet i tur og orden for den som sto på stolen. Til og med Pikachu deltok på seremonien og ga klem til alle deltakerne. Duften av nystekte boller kom forbi nesa vår og med det kunne vi benke oss til bords og kose oss!

Vi avslutter vinterferieuken med bålkos på Løvåsenhaugen. Vi har hoppa med akemattene på storhoppet i akebakken, gått opp til kvilestein og aka ned, stått på snowboard og gått på ski.
Batteriene er herved ladet og vi er klar for hverdagen igjen i neste uke!

God helg til alle sammen!:)

BloggerLene


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)