Uke 50 - 2016
by lovaasen.no on December 16th, 2016

​Midt i desember og tida går i rasende fart mot jul. Til tross for mangel på snø har vi storkosa oss med juleaktiviteter hele uka.

Mandagen fikk vi nok en gang et spor av at nissen hadde vært en tur på besøk i området. Ei lykt sto å brann oppi skogen. Attme lykta la det en lang pakke, vi rista på pakken og hørte det rasle inni. Spennende, mange som ville gjette på hva det var. Skistaver, mandariner, riskorn, sand var noen av forslagene. Men da vi åpnet pakker var den stappfull av makaroni, nederst i pakken lå det et brev fra Løvåsen-nissen! I brevet takket han for hjelpa han fikk i forrige uke når vi mata dyrene for han, men nå trengte han litt mer hjelp! Han hadde nemlig lyst til å gjøre noe hyggelig for barnehageungene men var så redd for at han kunne skremme dem. Så vi tok på oss nissekostymer og trippet bort til barnehagen for å dele ut mandariner. Ungene i barnehagen ble skikkelig glad for overraskelsen og vi kan tenke oss til at det sitter en takknemlig fjøsnisse oppi skogen og ser på:)

Ukas høydepunkt for mange var nok julebordet på onsdag. Langbord med røde juleservietter og lys på bordet satte stemningen. I tradisjon tro hadde vi Annikas ribbe med poteter, gulrot, kålrabistappe, surkål, rødkål og brunsaus. Helt nydelig, både barn og voksne kunne forsyne seg flere ganger. Etter lunsj fikk vi nyss i at det kanskje kom et nissebesøk! For at han skulle komme fram måtte ungene synge «på låven sitter nissen» og allerede etter første vers kunne vi høre at det kom noe trampende inn døra. Der sto en stor og god nisse med en søppelsekk full av pakker til alle ungene som han delte ut. En helsprø nisse som hoppa og dansa mens han delte ut pakker, når alle ungene hadde fått vinka han hadebra og for ut gjennom døra!! Tror alle var enige om at det var en skikkelig vellykket nissefest!
Juleverkstedet på Løvåsen er alltid like koselig. I år kunne ungene male juletrepynt i mange forskjellige former. Vi hadde kort, klistremerker, glitterpapir, glanspapir, kreppapir og en masse masse glitter! Gøy å se på alt det flotte som ble laget! Kanskje noen får noe under treet i år?:)

VI avslutter fredagen med enda mer juleverksted og kanonball i gymsalen. Annika har stekt opp potet og pølser fra nissefesten, smakte skikkelig snadder:)
Ungene har pakket inn gaver som vi skal gi til familier som trenger det. Pakkene inneholder mange fine leker og strikket panneband som passer til alderen 6-10 år. De har selv plukket ut gavene, skrevet merkelapper og pakket inn. Til slutt satt vi en hel gjeng med nissens hjelpere å pakket. En fin juleaktivitet:)

Ønsker alle ei fin helg.

-BloggerLene:)


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)