Uke 49 - 2016
by lovaasen.no on December 9th, 2016

​Endelig kom snøen, skikkelig deilig å endelig få gå bort i akebakken å leke. Selv med litt mildvær midt i uken, holdt snøen seg bra i bakken hele uka. Heldigvis kom det mer snø på fredag så det lover godt til neste uke også!

Løvåsennissen er ikke som alle andre nisser, han har ingen reinsdyr og ikke kommer han ned pipa heller. Han er en skikkelig skogsnisse som bor i Kilbotnmarka og tar vare på skogen og dyrene når det nærmer seg jul. Vi veit også at han har ei nissekone, for han har vært på leting etter henne flere ganger! I tillegg er han skikkelig glad i risengrynsgrøt! Men på toppen av det hele vet vi at han mest av alt liker å gjøre rampestreker! Det finnes nesten ikke grenser for hvilke rampestreker nissen finner på!

Mandagen da vi kom opp og skulle ha ostesmørbrød til lunsj, var plutselig alle ketchupflaskene borte. Veldig merkelig, vi satte raskt i gang med en leiteaksjon for her var det noen som hadde drevet med rampestreker!! Etter litt leiting fant vi noe bak bua på øversiden av huset. En stor pakke og ved siden av den en pose med alle ketchupflaskene!! Vi åpnet pakken, og inni den....en til pakke, og inni den...en til pakke. Tilslutt kom vi fram til et handskrevet brev der det sto at nissen sliter med å få tid til å ordne alt for jul. Han spurte oss om hjelp til å mate fuglene og røyskatta. Det hadde ungene kjempelyst til, de heiv seg rundt med fuglefrø til fuglene og brød til røyskatta.

Denne uka har hver sin klasse fått en egen dag til å gå inn å bake pepperkaker. Med julemusikk i bakgrunnen, kjevler, former og mel kunne vi lage noen skikkelige gode pepperkaker som lukter så utrolig godt når de er nystekte. Når de hadde avkjølt seg fikk ungene med seg i pose hjem for å kose seg med. Kanskje de delte litt med mamma og pappa?

Når ene klassen var inne for å bake, var vi resten og aka i akebakken. Vi tok ut akemattene, akebrettene, kjelkene og snowboard. Hele bakken blir brukt, fra speakerbua og helt bort til skogen. Det er kulebakke, hopp, bratt bakke og slak bakke så alle får prøvd det de liker. Vi må bare nyte det mens det varer.

Ønsker alle ei fin førjulshelg:)

- BloggerLene 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)