Uke 39 - 2016
by lovaasen.no on September 30th, 2016

​Siste uke av september før vi går inn i neste høstmåned og den store indianermåneden vår!

Mandag og tirsdag hadde vi på rappellering. Første dagen prøvde vi oss på skråninga på sia av kilkamhuset, ungene fikk teste tauet og sikringa. Med hjelm på hodet var det bare å sette i gang med å komme seg ned. Ungene fikk tau rundt magen til sikring og kunne dermed trygt klatre opp veggen og rappellere ned igjen.

Dagen etter gikk vi bortover til brua og mot gjerdet til kraftstasjon. Der har vi nemlig et par litt større fjellvegger vi kunne teste ut. Litt vanskelig var det å lene seg godt bak i posisjon, men etter litt øving satt det! Kanskje en gang i framtida kan vi prøve oss på en skikkelig fjellvegg med proft utstyr!

Besøket på politistasjon var vellykket og kjempegøy! Etter litt lunsj i generalhagen gikk vi bortover til politistasjonen. Der ble vi tatt imot av Gisle og 2 politistudenter. Vi stabla alle sekkene i en haug og fulgte med til garasjen. Der fikk vi hilse på Eddy, en diger politibamse som hadde plaster på seg etter et uhell på sykkel der han ikke brukte hjelm!!! Så mye kult å se på, vi fikk sitte i politibilen, se på blålys, prøve håndjern og besøke glattcella!

Høydepunktet var når de hentet fram 4 glass som vi skulle prøve å finne fingeravtrykk på. Vi tok en børste med litt pulver på og børstet lett over glasset helt til det dukket opp et solid avtrykk. Så kunne vi ved hjelp av tape løfte fingeravtrykket fra glasset. Spennende og prøve ut!
Tusen takk til Gisle og politistudentene for flott omvisning og for alle refleksene:)

Torsdag hadde vi belønning for bålkonkurransen i forrige uke. Alle gruppene gjorde en kjempeinnsats med å få fyr på bålet. Dermed bakte Karina hele 101 boller som vi alle kunne kose oss med på verandaen! Nydelig godt og vel fortjent til alle bålmesterne!

Fredag og ukeslutt. Litt nedbør så Vi koser oss med pølse med brød inne. Etter lunsj så vi på en førstehjelpsfilm om en stakkars ulykkesfugl og ambulansen som kom å redda han. Masse lærerikt:)

Ønsker alle ei god helg :)

​BloggerLene
 
 


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)