Uke 38 - 2016
by lovaasen.no on September 23rd, 2016

En uke med fantastisk vær og temperaturer, det er skikkelig varmt i solveggen på verandaen når vi har lunsj. Lett å kaste fra seg jakka og buffen, men vi skal ikke hive av oss for mye klær,for snikvinden er kald og det er lett å bli syk.

Denne uken har vi hatt en morsom konkurranse som vi ikke har hatt på Løvåsen før, nemlig bålkonkurranse. 1.klasse tok i forrige uke bålsertifikatet og de andre fikk seg en repetisjon. Så da passet det utrolig bra med en liten konkurranse. Hver klasse fikk hver sin mulighet til å samarbeide og lage bål. De henta tørr bark, opptenningsved og vedkubber. Stabla veden fint så lufta kom til og danderte barken. Så fikk de fyrstikkeeska og tente på. Alle 3 gruppene fikk fyr i bålet uten problem! Vi tok selvfølgelig tida på de fra de fikk fyrstikkeska i handa til det knitra i bålet! Veldig gode tider! Premien kommer i neste uke:)
 
På onsdag stakk aktivitetsskolen til hundremeterskogen for å lage aktivitetssløype som hele SFO kunne prøve seg på. Vi gikk klassevis opp i skogen og startet på forsjellige poster. Første post var stafett, vi ble delt opp i 2 like store grupper som skulle springe att og fram med en stafettpinne i handa, så var det om for nestemann å huske å ta med seg pinnen når han/hun skulle løpe. Neste post var ballkast, her var det rett og slett om å kaste ballen så langt man bare greide, gutta på post målte opp hvor mange meter ballen for. Så var det klart for tautrekking, 2 lag med like mange på hvert lag skulle prøve å trekke det andre laget over et punkt på bakken. Her var det god lagånd med heiarop og applaus. Siste post i løypa var førstemann opp i et tre for å hente en pinne. Denne posten var litt utfordrende da det ikke var så mange greier å ta tak i. Man måtte låse beina rundt buska og prøve å komme seg oppover for å få tak i pinnen. Tilslutt var det en som greide det og kunne springe seirende tilbake til laget sitt. Seier eller tap, alle gikk nedover til banen igjen med godt humør:)

Torsdag hadde vi førstehjelpskurs. Vi samlet oss klassevis for å gå igjennom dette lille kurset som vi har hvert år. Det er mange ting et barn kan gjøre om det er noen som trenger hjelp. Først og fremst øver vi på å ta vare på den som trenger hjelp. Snakke til personen, prøve å vekke, rope på en voksen, ringe 113 og legge i stabilt sideleie. Ofte når man snakker om å ringe 113 gir barna utrykk for å forstå hvordan man gjør det. Men vi har erfart at det å finne telefonen, få fram tastaturet på en smart-tlf, trykke 113 og grønt rør, fortelle hvem du er og hvor du befinner deg, kan for mange barn være utfordrende. Derfor øver vi masse på det.

Det viser seg at barn generelt har mye kunnskap om førstehjelp, de liker å lære om det og er gode på å huske. Men man kan aldri repetere nok så det er bare å øve hjemme og:)

Helt på tampen av uken kosa vi oss rundt bålet med god mat. 1.klassingene kom opp først og var klar til skoleukens siste dag. Nå som vi vet hvor flinke de er til å lage bål, fikk de selvfølgelig prøve en gang til. Kjempeartig å se så flott bål de får til:)

God helg til alle i finværet!!

- BloggerLene


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)