Uke 6 - 2016
by lovaasen.no on February 12th, 2016

Dagene går så det suser her oppe på Løvåsen. Det har også denne uken kommet masse snø, noe som gjør at akeforholdene er perfekte. 

Et kjapt tilbakeblikk i arkivet på bloggen viser at været var ganske likt i fjor på samme tid. En god del snø og et par minusgrader. Sola er framme og kjiker til oss av og til, noe vi setter stor pris på!

Vi startet uken med lek og sprell borte i akebakken.  Noen av ungene har bygget et stort hopp som både ski og akebrett får kjørt seg på. Ikke så farlig å falle av, når man har masse myk snø rundt seg på alle kanter.

Tirsdag feiret vi Aune sin bursdag. Han hadde valgt blekksprutpølser og makaroni til bursdagslunsj.  Når vi skulle synge bursdagssangen kunne han velge mellom den italienske, irske, mongolske, danske, svenske eller norske. Heldigvis ble det svensk, så slapp vi å late som vi kunne noen andre språk. Etter lunsj hadde vi en helt ny og morsom lek vi hadde lyst til å prøve. Alle satte seg i en ganske stor ring på stoler. Så fjernet vi 1 stol slik at det alltid var 1 som måtte stå i midten. Den som sto måtte komme med en påstand som er sant. F.eks «jeg har gule sokker», da skulle alle som har gule sokker reise seg og skyndte seg å finne en ledig stol. Den som ikke rakk fram, måtte stå i midten og komme med en ny påstand. Det ble mye fliring og løping. Vil tro at det garantert blir flere runder med denne leken!

Onsdag feiret vi Iljen sin bursdag med pølse med brød til bursdagslunsj. Hun hadde tatt med seg hele 1.klasse inn for å feire. Vi sang bursdagssangen på engelsk og hadde ei skikkelig fin stund med bordet. Jeg hadde fått ei flott 3.klassejente inne sammen med meg for å hjelpe til med mat og aktivitet. Etter lunsj ville alle leke «morder i mørket». Ganske lenge siden vi har lekt den, men alle husket reglene. Vi lekte helt til klokken nærmet seg 3. Da hoppet vi i klærne og gikk ut for å ake resten av tiden som var igjen:)

Torsdags formiddag kom det et skikkelig vær. All puddersnøen som har lagt seg over myra og på taket blåste opp så det ble skikkelig ruskete. Når vi kom opp til Løvåsen etter skolen kraup vi alle sammen inn i lavvoen vår. Der kunne vi kose oss med god lunsj mens ruskeværet holdt på utenfor. Fin stemning! Senere kunne de som ville gå inn en tur å varme seg, mens noen fortsatt ville være ute.

For 3.klasse var torsdag en dag som de hadde gledet seg til en god stund. Nemlig overnatting nr. 2 på SFO, som er taco og kinokveld. I løpet av uka har de klart å snike seg unna for å avholde noen hemmelige møter. Hmmm…mystiske greier! Vi andre får vel vite det når det er vår tur til å overnatte.

Overnattingen på kvelden gikk som en drøm. Ungene kom opp kl.18, spente og gjøger i kroppen og klar for en helaften. Men aller først måtte vi finne oss en soveplass og rulle ut soveposen. Ei skikkelig god tacolukt ga signalet om at maten var klar og vi kunne benke oss til bords for et koselig måltid.
Etter kvelds var det klart for filmen «Se opp». Noen hadde sett den før, men den er så morsom at den kan sees flere ganger. En morsom, trist og fin film.

Vi avslutter uken med barnas valg. Karina hadde laget pastasalat med restene fra tacoen. med en dært rømme oppi ble den supergod og ungene storspiste. 
Snøhulene er dessverre blitt gravd ned pga brøyting, men til gjengjeld har vi fått en plass å stompe kråka ned ifra:)

Ønsker alle ei super helg!

- BloggerLenePosted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)