Uke 3 - 2016
by lovaasen.no on January 22nd, 2016

​Masse snø har lavet ned over Kilbotnmarka siden forrige helg. Mandag da vi møtte opp til gåtoget kunne vi herje i digre snøskavler og hente fart og hoppe i grøfta. Selv om vi enda ikke har sett sola her oppe (kun på fjellene), merker vi at det går mot lysere tider. Veldig godt for store og små.

Amalie sin bursdag ble feiret på mandag. Karina tok med seg hele 3.klasse inn for å feire. Hun hadde valgt kjøttboller og pasta som alle sammen kunne kose seg med. Etter lunsj tok de noen runder med kanonball i gymsalen, før de kom ut for å ake ilamme oss.
 
I akebakken har noen gutter i 2 og 3. klasse bygd et skikkelig kult hopp som de henter fart og aker rett over. De flyr ganske høyt og lander heldigvis veldig mykt. Etterhvert var det flere som kom bortover og ville prøve å hoppe. Fint å se at hoppguttene er inkluderende mot de som har lyst til å prøve. 
 
Ukas store høydepunkt kom på onsdag da vi tok med oss hele hurven og tok bussen til Stangneshallen. Heldige oss som fikk skyss helt ned til stangneshallen sånn at vi fikk ekstra lang tid å leke på. Etter vi hadde heng fra oss klærne og spist, sprang vi inn i gymsalen og hentet ut matter, baller, tau, kjegler og rokkeringer så vi kunne leke med. Så masse å finne på i stangneshallen, ungene storkoser seg.

Litt før vi måtte rydde og gjøre oss klar til buss, kjørte vi i gang en felleslek. Vi samlet oss i midten av banen så vi kunne forklare leken som hete «hauk og due». Vi voksne var hauker og skulle stå midt på banen. Duebarna samler seg helt i ene enden av gymsalen og duemammaen står helt i andre enden. Så skal mammaen rope duebarna hjem. Duebarna må legge på sprang forbi de store fæle haukene uten å bli tatt. De som blir fanget skal være hauk. Etter noen runder måtte vi bytte, der ungene skulle være hauker og voksne duer. Men vi voksne fikk en fordel med at ungene kun fikk lov å hinke. En kjempeartig lek, selv om vi voksne tapte så det sang etter.

Mot slutten av uken ble det litt mildere i været. Neste uke er det til og med meldt litt regn. så vi er ute å nyter snøen så lenge den er her. Selv om vi har stor tro på at den blir å ligge helt til over påske(!) 

Vi avsluttet uken med litt aking og skigåing ute først, før vi gikk inn for å tegne, bygge hytter, spille fotball, lese donald duck og leke med lego:)

Takk for en fin uke og vel møtt til neste! Goooooo helg:)

​- BloggerLene


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)