Uke 51 - 2015
by lovaasen.no on December 18th, 2015

​Pudder, pudder og atter pudder. Hele forrige helg lavet det ned hærlig snø over hele Harstad. Det var til og med en liten snøstorm tidligere denne uken. Resultatet har vært lek og moro i akebakken så mye vi bare orker.

Mandag måtte vi bane oss vei fram til akebakken, vi tok med akematter, akebrett, rattkjelker og rompeakebrett bortover. De første turene måtte vi brøyte oss vei for det var så masse snø, så ble det bare bedre og bedre. Til slutt hadde vi en løype som vi fikk skikkelig fart i.
Vi fortsatte lekingen i snøen på tirsdag. Da lagde ungene huler og grotter i brøyteskavlene og bosatte seg der for dagen. Flere av ungene kledde på seg skiene og gikk seg en liten tur på myra! Vi koser oss i dette været.

Onsdag var det klart for julebord her oppe på Løvåsen. Annika og Karina lagde ribbe, pølse, poteter, surkål og kålrotstappe. Vi hadde dekt på til langbord med røde servietter og levende lys på bordet. Flere av ungene hadde pyntet seg med røde nisseluer for anledningen. Før vi spiste hadde vi litt julesanger mens vi ventet, aller først sang vi «På låven sitter nissen», så hadde vi en tøff 3.klassing som reiste seg og sang «Nå tennes tusen julelys» og helt til slutt sang aktivitetsskolen «Tenn lys»  Skikkelig tøff alle sammen og julestemningen kom krypende.

Etter lunsj startet det å gå noen rykter om at nissen skulle komme. Vi samla oss i gymsalen for å kjike i vinduet om vi så noe, men det var ingen nisse og se. Plutselig hørte vi noen som ropte «hohooooo» i gangen. Og inn kom nissefar med en diger sekk på ryggen! Han fortalte at han hadde lyst til å komme for å ønske oss god jul og for å gi oss noen gaver. Han satte seg ned og ropte opp en og en som kom opp og fikk pakke, mandarin og en skikkelig nisseklem. Et kjempefint julebord.


Siste skoledag var på fredag. Ungene var ferdig kl 11 og vi var som vanlig tilstede og hentet dem. Når vi kom opp tok vi oss en tur i akebakken. Det er kommet litt mildvær og vi må nyte snøen i tilfelle den forsvinner, men vi tror den holder seg til ut april! J Etter litt herjing ute, gikk vi inn for å avslutte dagen. Noen tar juleferie og noen skal leke litt til med oss i neste uke.

Skolen tar ferie og dermed tar bloggen seg og en pause fram til nyttår.
Vi vil ønske alle sammen ei strålende jul og et godt nytt år.

-BloggerLene


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)