Uke 45 - 2015
by lovaasen.no on November 6th, 2015

​Denne første uka av november har vi "tyvlånt" til indianermåneden, siden det var så mye indianeraktiviteter vi hadde lyst til å gjøre. Fra mandagen av er det full fokus på "lysmåneden" vår. Om det er noen som har tomme syltetøyglass hjemme, tar vi gjerne imot da vi skal lage lyslykter til mørketidsfesten:)

Mandag var det barnas valg. Himmelen åpnet seg og regnet øste ned. Vi tok da turen inn for å ta noen skikkelige runder med kanonball. Fint å se at ungene leker så fint med hverandre på tvers av klassetrinn. De eldste legger føringen for at de minste skal ha en fin opplevelse av aktiviteten.

Tirsdag var det klart for pil og bue-konkurranse! Vi er så heldig at vi har en skikkelig stor og proff bue og gode piler. Før vi startet måtte vi ha en skikkelig gjennomgang av sikkerheten. Det er ikke lov å sikte mot noen, det må alltid være en voksen tilstede og alle som skal være med eller se på må stå bak den som skyter. Ungene var veldig gode på å holde reglene. Når all sikkerhet var gjennomgått kunne vi ta fram en stor isoporplate som vi tegnet 3 sirkler i forskjellige størrelse. Så var det bare å gå i gang og øve og øve og øve. I starten er det litt vanskelig å treffe, men etter hvert fikk de inn litt teknikk og fikk til noen veldig gode skudd. Selv om man ikke traff blink fikk alle lært hvordan man holder buen og hvordan man skyter.
 
Tomahawk-konkurransen hadde vi på onsdag. Samme sikkerhetsprosedyren som dagen før ble gjennomgått. Ungene forstår at dette er viktig å ha kunnskap om. Deretter satte vi opp samme isoporplate til blink for så å starte å kaste. Karina holdt en heidundrende stemning som "sportskommentator" fra sidelinjen. Stakkars isoporplate som endte opp i tusen biter på bakken. 

Selve avslutningen på hele indianermåneden hadde vi på torsdag da vi hadde invitert til indianerfest. Bord og stoler var satt opp i gymsalen med indianerdekorasjon på bordet. Lyset ble dempet og i bakgrunnen surret det indianermusikk. Annika hadde kokkelert på kjøkkenet på formiddagen og laget en skikkelig indianergryte som gikk ned i et jafs, 4 klasse hjalp til å dele ut mat, sette fram vann og rydde inn etterpå. Kjempeflinke «storunger» vi har! Etter lunsj kunne de som ville få fjær i håret og indianermaling i ansiktet. En fin avslutning på en fin indianermåned. 1 år til neste gang.

Fredag var det fiskesprell. Annika har gjort klar til fiskeburger som ungene skal ha til lunsj. 
1. klasse som var ferdig tidlig hjalp til med å lage bål og sette fram mat til seg selv og til de som kom etter. Etter lunsj kosa vi oss ute med sisten, fotball og bulldog.
En fin fredag med oppholdsvær og ca 0​°C.

Ønsker alle en fin novemberhelg og vel møtt til neste uke da vi skal ha masse fokus på lys og reflex!

-BloggerLene

Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)