Uke 43 - 2015
by lovaasen.no on October 23rd, 2015

​En flott oktober så langt, litt nedbør enkelte dager, men mest opphold og ca 5-7ºC på dagtid. Når sola er framme på dagen er det mildt og fint, men med en gang ho går bak fjellene blir det kaldere. 

Litt kjølig er det selvfølgelig på morgengåingene, men allikevel en utrolig deilig start på morgenen. Ungene skravler og er i godt humør. Helt utrolig mange gullkorn hører vi og, tidligere i uken da vi gikk forbi den røde fjøsen var det ei jente som sa helt ut av det blå: «Det lokte ketchup og saua» Det resulterte i at undertegnede flirte resten av veien til skolen.

Vi feiret Emil sin bursdag på mandag. Han hadde valgt noe så kult som kokte grønnsaker med chillisaus. Kjempetøft, mange som turte og prøve og mange som likte det. Vi fylte på med ostesmørbrød for å bli mett. Etter lunsj tok Elisabeth med seg bursdagsbarnet og en gjeng for å sparke fotball på banen. Hipp Hurra for bursdagsgutten!!

Tirsdagen startet vi med å lage tomahawks (indianerøks). Vi gikk oss en liten tur rundt banen og fant mange kvister og litt tykkere grener som vi kunne bruke. 3 stk fra 2.klasse var med og kjørte varetransport med tråkkabilene. Så kunne vi gå i gang med å kappe de og spikke de. En morsom og fengende aktivitet. Når det nærmet seg busstid kunne vi samle alle tomahawks i en kasse slik at vi kunne fortsette en annen dag.

Arianne sin bursdag feiret vi på onsdag. Hun hadde valgt hamburger med salat, tomat og agurk som tilbehør. 1.klasse tok turen inn for å feire med bursdagssang og god mat. Etter lunsj ville alle leke «morder i mørket», en skikkelig populær lek for tiden. Med oss på leken fikk vi et par 3.klassejenter som var inne ilamme oss. En veldig fin dag for bursdagsjenta!

Mens vi var på Løvåsen og feiret bursdag, hadde 4-klasse seg en fin tur til fjæra og til Karina. De gikk direkte fra skolen og ned til Ruggevikfjæra. Her fikk de hver sin pose for å samle litt steiner som vi skulle bruke for å lage økser. Steinene måtte være flate og avlange for at vi best mulig skal klare å feste de. Etter fjæra tok de turen opp til Karina i Vangen for litt lunsj og videre lek. Karina kunne rapportere om en fantastisk tur og fornøyde unger.

Torsdag fortsatte vi arbeidet med tomahawks. De fleste hadde fått spikket og klargjort pinnen slik at det bare gjenstod å få festet på steinen. Vi fant fram et egnet tau og satte i gang med å surre. Til slutt ble det en råkul, vaskeekte kopi av en indianerøks! Øksene ble så merket med navn og brukt i lek.  Ser allerede at noen har tjuvstartet treningen til tomahawk-konkurransen vi skal ha senere :)

Fredag feiret vi ukas 3.bursdag. Dina kom ikke med på månedsplanen, men fikk sin dag på fredag. Hun hadde valgt pølse med brød. Pga en del regn på fredag ville hun gå inn å feire bursdag. Vi kosa oss inne med bursdagsmat og bursdagssang. Til aktivitet ble det valgt morder i mørket, hauk og due og kanonball. En skikkelig fin avsluttning på uka.

Ønsker alle en god helg!

- BloggerLene


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)