Uke 41 - 2015
by lovaasen.no on October 9th, 2015

​Vinteren kom i rekordfart forrige helg og det lå snø helt ned til parkeringsplassen ved Kilkamhuset. Gradestokken har krøpet ned mot 0°C og vi blåser frostrøyk om morgenen. Vi kan trygt si at vinteren er i anmarsj.
Selv om vi merker at det har blitt kaldere er det fint å gå om morgenen for tiden. Sola kjiker så vidt opp bak fjellene og lager et utrolig flott syn utover havet.

Oktober er en helt spesiell måned her opp på Løvåsen. Det er nemlig vår store indianermåned. Hele denne uka har vi startet forberedelsene til å være indianere resten av måneden.

Vi startet på mandag med å finne indianernavn til alle ungene. Som vanlig var det utrolig mange morsomme innslag. Vi har alt ifra «Falkeblikk», «vinterlilje» og «den gylne øks» til «Lille kaptein supertruse», «nudla», og «solbolle». En god del navn på populære fotballspillere gikk også igjen. Kjempeartig og fantasifullt!

Vi feiret Tyra sin bursdag på tirsdag med pølser og nudler. Hun fikk stå oppå gelendret mens vi sang bursdagssangen. Hipp hurra for bursdagsjenta. 

Onsdagen tok Karina og Tone med seg hele 4-klassegjengen med seg på fjelltur. De gikk i retning P-vannet og stoppet ved den nye flotte gapahuken som er satt opp der. De lagde pannelappa på båll og kosa seg i sola. En skikkelig fin tur:)

Mens de var til fjells kunne vi andre ha spikking. For at vi skal kunne bruke spikkeknivene her oppe må de som starter i 1.klasse hvert år ta knivsertifikatet. Alle ungene på Løvåsen har vært gjennom den. Knivprøven består av litt «teori» der vi prater om reglene vi har for knivbruk, hva som er viktig å passe på og hvordan vi kan unngå å skjære oss. Etter det får de prøve seg på å spikke på en pinne. Ungene var kjempeflinke og svare på spørsmålene og vise oss voksne at de kan behandle kniven riktig. Nå gjenstår det bare å fortsette å øve helt til det sitter som støpt.

Ola sin dag feiret vi på torsdag. Han hadde valgt pølse med brød til bursdagsslunsj. Han fikk hoppe opp på gelenderet mens vi alle sang «hurra for deg». Etter lunsj valgte bursdagsgutten en aktivitet som vi kunne leke. Det ble kanonball, bulldog, «hauk og due» og sisten på midtbanen.

Torsdag var også dagen der vi hadde navneseremonien. Storhøvdingen sto klar med alle navnene på en lapp og ropte fram en og en. De fikk maling i panna som tegn på at de hadde mottatt sitt nye indianernavn. Så sa vi ugh-ugh og hele indianerflokken kunne juble.

Fredag hadde vi et nydelig vær med strålende sol her oppe på Løvåsen. Vi samlet oss rundt bålet og spiste fiskekaker. Etterpå var det lek og sprell på fotballbanen!

Ønsker alle ei god helg og vel møtte til ei ny indaianeruke på mandag:)

- (Selvoppnevnt) Høvding-Lene!Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)