Uke 39 - 2015
by lovaasen.no on September 25th, 2015

​For en flott september vi har hatt så langt, vi går bare rundt å nyter det fine været. Spesielt om morgenen når sola står på er det ei nydelig utsikt over havet. Vi håper det holder seg helt uti oktober!

Vi startet opp på mandag med geocaching. Geocahing kan sammenlignes med orientering eller en skattejakt, der hver «skatt» er registrert med GPS-koordinater. Vi bruker en app på mobilen som forteller oss hvilken vei vi skal gå.

Siden de eldste har vært der før, kunne de starte først. De fulgte kartet på mobilen og gikk i riktig retning, Selv om de hadde vært der før, ligger cachen ganske gjemt, så de var avhengig av å bruke telefonen. Til slutt fant de den på nøyaktig samme plass som den lå sist! Ungene hadde med seg et par leker som de kunne bytte likt mot likt.
Når de eldste hadde funnet cachen og gått videre kunne 1.klasse prøve seg. For noen var dette første «skattejakt» skikkelig spennende! Etter at vi hadde gått et lite stykke, fant vi ut at det lureste var å holde seg i nærheten av kartet, istedenfor å gå i forskjellige retninger. Kartet viste oss hvilken retning vi skulle gå og hvor langt i den retningen vi skulle gå. Når vi nærmet oss kom det et lite pip fra telefonen, som betyr at vi var veldig nært og kunne begynne å lete. Vi spredte oss på et lite området for å lete, plutselig kom det et «JIIPPIIII» bak en busk, der sto det ei jente med geocachen i handen.

Vi hadde også med oss noen småting som vi kunne bytte med det som lå i cachen. Vi måtte bli enig om hvilke to ting vi skulle velge, det vi valgte måtte alle kunne dele på. Til slutt ble vi enige om 2 ting som vi tok ut av boksen, helt tilfeldig var det de 2 tingene som de eldste nettopp hadde lagt i!

På onsdags formiddag kom det et skikkelig regnvær over Kilbotn. Ungene hadde vært på turdag og hadde naturligvis med seg masse våte klær. Vi bestemte oss for å gå inn for å tørke oss og leke i gymsalen. Elisabeth kjørte i gang en runde kanonball i gymsalen for de som ville. Andre satt nede og lekte med lego eller tegnet. Mens vi var inne bestemte aktivitetsskolen seg for å dra på grottevandring. De tok med seg hver sin hjelm og la avgårde mot grotta. Skikkelig tøff er denne gruppa, de gikk forbi «oksholla» og videre til det ble så mørkt at de måtte bruke lommelykten fra en mobil. Så langt inn har vi aldri vært før, skikkelig artig å utforske.

Torsdag var det klart for førstehjelpskurs. Dette er noe vi tar ei oppsummering på hver høst her på Løvåsen. Vi samlet oss i gymsalen for å vise en liten film om ulykkesfuglen Arne som skader seg og trenger hjelp. De utfører både hjertekompresjoner, kunstig ånderett og stabilt sideleie i filmen. Ungene satt nysgjerrige og fulgte med. Etter filmen pratet vi litt om hva vi hadde sett og hva de gjorde, mange som kunne masse om førstehjelp.
Siden 1.klasse ikke har hatt om førstehjelp før, ble de igjen inne for å lære litt mer. Vi hadde en gjennomgang av å rope på hjelp/springe etter hjelp, finne telefonen og ringe 113, og legge hverandre i stabilt sideleie. Viktige kunnskaper å ha!

Neste uke er det bl.a politistasjonbesøk for 2.klasse, taubane og høstferie.
Vi gleder oss!   

​- BloggerLene


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)