Uke 37 - 2015
by lovaasen.no on September 11th, 2015

​Ingen tvil om at høsten er i anmarsj, et kjapt blikk ut kontorvinduet ser vi at skogen har fått mange innslag av gule trær. I kombinasjon med det fine været vi har hatt denne uken er det bare helt nydelig ute nå.

Mandag feiret vi Elise sin bursdag. Annika tok med seg hele 2.klassegjengen inn for å feire. Bursdagsbarnet hadde valgt pølse med brød til bursdagsmat. Kjempegodt!! De hadde noen runder inne med kanonball og gymsalaktivitet før de kom ut og lekte videre.

Turen til Ruggevikfjæra på tirsdag var kjempemorsom. Vi hentet ungene ved skoleslutt, hoppet i klærne, gikk en tur på do og la avgårde i retning Ruggevika. Vel fremme var ungene raske med å springe i lek. Mange ting å leke med nede i fjæra, men den mest populære er nok krabbeleting.

Ungene brettet opp ermene, løftet på steiner og flyttet på tang helt til de fant masse krabber. De mest «hærige» kunne plukke de opp og legge de i bøtta. Det er nok mest småkrabber å finne langs fjæra, men etter mye leiting var det en gutt som fant ei skikkelig diger krabbe. Kanskje ikke diger i kongekrabbeperspektiv, men den største vi har funnet i Ruggevika. Vi tok et utrolig tøft bilde der en gutt turte å ha den på hodet, og i bakgrunnen står ei jente med et skikkelig beskrivende ansiktsuttrykk!

I tillegg til krabber fant vi masse sjøstjerne, en bitteliten ål og hauger av blåskjell. Bare å gå seg en tur ned i fjæra og hente opp middagen! Vi var alle enig om at det var en kjempefin turJ

På onsdag tok Karina med seg aktivitetsskoleguttene med seg til Gangsåstoppen. Guttene gikk som noen helter opp til toppen. Oppe på toppen lagde de bål og kosa seg med bålmat, de fikk og tid til litt gjemsel før de måtte ta turen ned igjen. Spreke gutter!
Mens aktivitetsskolen var på tur var vi på Løvåsen og feira Leah sin bursdag, hun hadde valgt nudler og blekksprutpølse til bursdagsslunsj. Vi sang bursdagssang, spiste og kosa oss i solveggen på verandaen. Etter lunsj samlet Annika en gjeng unger og lekte solsisten, Kjempeartig lek.

Torsdag var det klart for bålvettreglene. Hver fredag har vi jo bål her oppe og da må vi jo ha en runde med bålregler. 1.klasse samlet seg rundt bålet etter lunsj for å ha en liten prat om hva vi kan og ikke kan gjøre rundt bålet. Artig å høre at de kunne ganske mange bålregler. Ikke bare visste de at man ikke skal springe rundt bålet men også HVORFOR vi ikke skal springe rundt bålet. 2.klasse og 3.klasse fikk seg og et oppfriskningskurs på reglene. 
 
Perfekt å ha bålvettreglene på torsdag, da får vi øve oss på de på fredag når vi har bål.
1. klasse har kortdag på fredager, så de kom opp først og hjalp til med å lage bål til neste pulje. På menyen sto det tomatsuppe, vi lagde den inne og varmet den opp på bålet ute. Helt nydelig!
Vi koser oss ute i godværet og sier tilslutt god helg til alle. Fine ting at det er meldt flott vær hele helga!

-BloggerLene


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)