Uke 24 - 2015
by lovaasen.no on June 12th, 2015

​ 
Nest siste skoleuke er kommet ved veis ende. Nå går det i stormende fart mot siste skoleuke. Denne uka har vi hatt veldig skiftende vær , alt fra 14°C og opphold til 5°C og pøsende regn. 

Mandag startet vi rett på med bygging av elvebåter. Vi hentet fram material, sag, hammer og spiker. Så satte vi i gang med båtproduksjonen. Det ble både båter med styrhus, båter med mast og båter med rekkverk. Flott å se at kreativiteten blomstrer.

Tirsdag og onsdag var det flere som ville bygge båter. Slike aktiviteter smitter fort, de som ikke hadde lyst til å lage båter på mandag, lagde båter dagene etter når de så hvor kule båtene ble. De som allerede hadde båtene klare kunne gå i gang med å male de. Her blomstrer kreativiteten enda mer, og vi fikk laget båter i alle regnbuens farger.

Annika hadde en ny og morsom lek i gymsalen på tirsdag. Hun hentet fram anlegget og satte på tøff diskomusikk. Når hun stoppet musikken skulle alle ungene legge seg ned på golvet med hendene foran øynene. Så dekket hun til en av ungene med et pledd. Når hun sa klart skulle de andre finne ut hvem som var borte. Det høres enklere ut en det var, vi måtte tenke oss skikkelig om. Etter en stund kan man gjøre det litt vanskeligere med og dekke over 2 unger. En veldig artig lek:)

Så var det klart for sjøsetting av båtene på torsdag. Karina tok med seg en gjeng opp til Løvåsenelva. Her kunne de teste om båtene ville synke eller om de ville holde seg over vann. Ungene satte seg på huk og slapp båten forsiktig oppi vannet. De hadde en tråd fra båten som de holdt i, i tilfelle den skulle fare avgårde nedover elva. Sjøsettingen ble vellykket, det var bare de båtene med for høy mast som fikk problemer. Artig å se at båtene var sjødyktige. Båtene skriver vi navn på og tar vare på slik at vi kan bruke de hele sommeren:)

Torsdags kveld var det klart for det store høydepunktet alle hadde ventet på. Vi hadde avgang fra Rema kl. 1800 med 13 spente unger. Vi dro i en tøff minibuss som spilte høy diskomusikk hele veien til Straumsbotn. Da vi kom fram satte vi alle først opp lavvoene og presenningen, før vi kunne gå i gang med kano og fisking. Alle ungene fikk en runde hver i kanoen og de som ville fikk prøve å fiske. Men kanoen gikk, satte Karina i gang et bål slik at vi kunne lage oss kveldsmat. Da alle kanoungene var kommet i land kunne vi krype inn i soveposen og ta kveld. Regn ute, men tørt og fint i begge lavvoene. Etter en liten stund var de fleste sovnet.

I guttelavvoen våknet vi tidlig da det var Kråkefest på taket. Det satt ei oppå lavvoen og sang kråkesanger så alle i lavvoen våkna. «Lene, dryl ei sko etter den» kom det ifra ene soveposen:) Jeg gikk ut og sa «HUSH på dæ» til bråkmakeren, så fløy han sin vei og vi kunne sove litt til.
Da klokka ringte gnikket vi søvnen ut av øynene og startet nedpakkingen, etter hvert som de var ferdig kunne de ta seg litt frokost. Halv 8 kom minibussen og kjørte oss til skolen, med høy diskomusikk og allsang!

Da var alle 3 overnattingene gjennomført for 3.klasse. Vi har kosa oss på samtlige og ser tilbake på flotte opplevelser, det tror jeg ungene gjør og.

Vi avslutter en aktiv uke med en fin og rolig fredag på både voksne og barn. Opphold og fint vær så vi laga bålpølse og kosa oss ute. 

Takk for ei fin uke og vel møtt til neste:) Gooood helg:)

- Bloggdronning Lene
 
 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)