Uke 23 - 2015
by lovaasen.no on June 5th, 2015

​Mandag startet vi rett på juni. Nå er det bare å holde på hatten for det går i stormende fart mot skoleslutt som bare ligger 2 uker unna. 

Da 1.klasse kom opp hadde de en liten bursdagsfeiring for Truls. Annika hadde stekt pannekaker som de gikk inn for og spise. Etter bursdagslunsj var det tid for kanonball. 2 lag spilte mot hverandre og vant hver sin gang. Hurrahurra for 7-åringen!

Da resten av gjengen kom opp luftet vi ideen om å dra på svanekikking. Vi har nemlig 2 flotte svaner som bor på nordvikmyra ganske nært veien. Man kan se de fra hovedveien når man kjører forbi. Det var en liten gjeng som hadde lyst, så tok med oss kikkerter og ei fuglebok og la på vei. Vi var litt usikre på hvor vi skulle ta veien og hvordan terrenget er mellom kilkamhuset og Nordvikmyra. Vi bestemte oss til slutt for å følge traktorveien som går bak huset og mot Nordvikmyra. Etter en liten stund på veien kunne vi se hovedveien det fjerne så vi gikk av veien og mot svanene. Ideen var å stå et lite stykke unna og kjike på de gjennom kikkerten, men da vi kom ned til starten på myra, var det enda et stykke å gå til svanene og klokka begynte å bli mye. Så vi måtte nok snu. Helt uten sure miner bestemte vi oss for at det i stedet hadde vært en fin skogstur og at vi nå vet veien til svanene neste gang vi skal gå.

Tirsdag sto det «Vi finner insekter» på månedsplanen, dette er mange sin store favoritthobby (og kanskje noen voksne sin store skrekk?) Vi fant fram forstørrelsesglassene og gikk på jakt fra kraftstasjonen og opp. Siden det regnet var det ikke så lett å finne noen insekter, men etter litt leting fant vi noen småkryp. Vi la de oppi en kopp og studerte de med forstørrelsesglassene. Hvor mange føtter har de? Hva spiser de? Hvem spiser insekter? Til slutt måtte vi ta en kjik i insektsboka vår for å få svar.

Hver vår kommer det en invasjon av marihøner til Løvåsen, de slår seg ned i busker og kratt, spesielt på bladene for der finner de masse god mat! Ungene synes de er sååååå søte og lar dem få klatre på fingrene sine mens de blir nøye studert. De får også utdelt hvert sitt navn. «Mari», «Maja» og «Maria» er populære marihønenavn:)

Onsdag hadde vi orientering i et nydelig vær. Hver klasse delte seg i 2 grupper som skulle ta runden å lete etter poster. Når gruppene kom fram til en post kunne de se at det var et bilde av et dyr og en bokstav som de måtte ta med seg. Bokstavene ble til slutt F-E-R-I-E, og for de som gikk en annen rute ble det F-E-I-E-R:) Når alle var kommet i mål hadde vi noen småpremier å dele ut. Stormende jubel!! Vi lekte med lekene resten av tiden

Så var det endelig klart for Ruggevikfjæra på torsdag. På formiddagen kom det et styrtregn ned over Kilbotn, så vi var redde ei stund at vi måtte avlyse. På alle utfluktene vi planlegger må vi ha et lite værforbehold. Om himmelen skulle åpne seg rett før vi drar, eller det blåser opp til storm, må vi utsette/avlyse det vi har planlagt. Men heldigvis klarnet det opp rundt klokken 12 sånn at vi kunne dra.

Vi stilte opp på skolen klassevis, siden vi ikke skulle rekke noe buss var det god tid til påkledning og dobesøk før vi gikk. Så gikk vi i et langt tog til Ruggevikfjæra. Ungene sprang fort i lek med skjellplukking, krabbeleiting, flyndrekasting eller fotball. Kjempeartig i fjæra, ungene lekte helt til de ble henta eller tuslet hjem.

Etter en innholdsrik uke med mange spennende aktiviteter og utflukter, roer vi ned til helg på fredag. Litt skiftende vær, fra styrtregn til sol og opphold. Noen tuslet inn for å spise pølse med brød og leke med lego, tegne og bygge hytter. Andre ville være ute å sykle og sparke fotball:)

Neste uke forvandler vi Løvåsen til en byggeplass, da vi skal snekre oss noen elvebåter for og prøve og sjøsette (elvesette?) de. Vi skal og planlegge den siste overnattingen til 3. klasse, dette blir spennende.

God helg til alle sammen:)

- Bloggdronning Lene


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)