Uke 22 - 2015
by lovaasen.no on May 29th, 2015

​Da er mai snart over, vi ser tilbake på en innholdsrik måned med mange fine aktiviteter. Mandag starter juni, den første sommermåneden vår. Spennende å se hva den tar med seg.

Vi startet rett på tirsdag etter pinsen. Sol og fint vær! På månedsplanen denne uken står det at vi skal plante og så. Annika fikk med seg en liten gjeng gartnere som ville hjelpe til å plante blomster. De hentet fram blomsterkassene fra i fjor som de vasket og klargjorde til planting. Ungene la først noen store steiner i bunnen, så dyppet de planten i vann og satte oppi potta, til slutt dekket de til med jord og vannet litt til. Pottene ble satt rundt omkring inngangen på øversiden og nersiden. Det ble så utrolig flott! Takk og lov at vi har noen med grønne fingre her oppe:)

Onsdag sto vi opp til et fantastisk vær, 13°C og strålende sol. Karina vært og fått tak i noen småbusker med rips og solbær. Her måtte vi fram med spisspaden og grave et lite hull, for så å sette buskene nedi. Det er ekstra morsomt å plante sammen med barna, om bærene blir en suksess kan vi lage saft eller syltetøy. Vi følger med i spenning om det dukker opp noe.

Etter plantingen kjørte vi i gang luftkompressoren og fikk fylt luft i hele 9 sykler og 3 tråkkabiler. Vi fikk sjekket bremsene og kjea samtidig. Stormende jubel når vi endelig kunne ta de i bruk. Vårens store høydepunkt.

Denne dagen fikk vi også besøk av 3 flotte gutter fra 6.klasse, som alle har gått på Løvåsen tidligere. Det var stor stas for ungene å få kunne spille fotball og sykle med de. Vi voksne syntes det var godt å se de igjen men samtidig skremmende å se at de har vokst så mye! De var jo nettopp i 2.klasse!!! Kjempekoselig med besøk.

Torsdagen hadde vi planlagt en spontantur til bondegården i Kilbotn. Vi hadde pakket sekken og klargjort alt for å dra på tur, men så åpnet himmelen seg og leverte et regnvær av de sjeldne. Vi måtte dessverre avlyse turen. I stedet tok vi en innedag på Løvåsen, det ble ungene glad for. Annika fikk med seg en hel gjeng på noen runder kanonball i gymsalen, mens resten holdt på med tegning, lego eller fotballkort nede. Da vi skulle gå til buss hadde regnet akkurat roet seg.

På ukens siste dag tente vi som vanlig bål og grillet pølser. Opphold og fint over Kilbotnmarka. Når ungene kom opp var det 1 ting som sto fremst på agendaen - Tråkkabilene!! Etter grilling måtte vi selvfølgelig ta de ut. Etter at et barn hadde fått prøvd en liten stund, var det neste sin tur, helt til alle som ville hadde fått prøvd. En fin avslutting på uken:)

Ha ei fin helg og vel møtt til neste uke:)

- Bloggdronning Lene
 
 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)