Uke 21 - 2015
by lovaasen.no on May 22nd, 2015

​En vel gjennomført 17.mai med finvær over hele Harstad. Ungene kom på gåtoget med både fortellinger og russekort. Så mange de har samlet! Veldig artig å høre hvordan deres 17.mai hadde vært.

Mandagen feiret vi Oscar sin 7-årsdag. Han hadde valgt pannekake til bursdagsmat som 1.klasse fikk kose seg med. Vi sang bursdagssang til han og fikk snudd han opp-ned for en skikkelig Løvåsenklem! Hurrahurra!!

Denne uken har vi vært med hele hurven og besøkt HRS på stangnesbasen. En naturlig del i etterkant av søppelplukkingen forrige uke, vi ønsker å se hvor søpla forsvinner. Hver klasse fikk hver sin dag å reise på. 2. klasse på tirsdag. 3. klasse på onsdag og 1. klasse på torsdag.
HRS-turen er noe vi hvert år gleder oss til.

Vi tok buss til Kanebogen og gikk ned til Stangnesbasen, underveis går skravla hos både barn og voksne om hva vi kan komme til å finne på HRS. Her går det og litt sport i å se hvor mange trailere og biler vi får til å fløyte og vinke, ganske mange viser det seg:)
Etter en liten matbit nede bak resepsjonen på HRS, kunne vi gå puljevis rundt området. Vi var først inne på brennbart, der vi så fjell av søppelposer og kjente ei skikkelig lukt. Avfallet her transporteres til Kiruna for brenning. Varmen fra dette varmer opp vann, som transporteres gjennom rørgater ut til bebyggelsen i byen. Dette varme vannet benyttes til oppvarming av boliger og bygg i Kiruna. Veldig spennende og lærerikt.

Masse spennende å se på HRS, spesielt artig å se oppi containerene ved sorteringstorget for private husholdninger. Først kom vi til farlig avfall, maling, gassflasker osv. deretter var det elektrisk, gamle pc’er og tv’er. I neste container var det lyspærer, lysrør og batterier. Ungene var veldig opptatt av enkelte ting som de fant og ville gjerne ha de med seg hjem. Vi måtte forklare at vi dessverre ikke kan bære en stor gyngestol, eller en pc opp til bussen. I et hjørne i en container fant vi noen gamle patroner, dette syntes guttene spesielt var stas. Etter en kvalitetssjekk med en HRS-mann for å sjekke at de var ufarlig, kunne de ta med seg noen hjem. Stor jubel!!

Ei 2.klasse jente kom med en veldig fin refleksjon: «Vi skal være glad for at vi har HRS, tenk om all denne søpla skulle ligge rundt om i gatene» En klok tanke fra en liten kropp.

Onsdag mens 3.klassen var på utflukt feiret vi Synne sin 7-årsdag på Løvåsen. Hun hadde valgt…....…PANNEKAKER!!!!!! Tror aldri ungene blir lei av å ha det til bursdagslunsj. Det er jo så godt! Både 1 og 2.klasse fikk spise pannekaker! Vi sang bursdagsang og ga mange bursdagsklemmer.

Fredag og ukeslutt igjen. Vi laget bål og grillet nydelige pølser. Ungene har sparka fotball, lekt bulldog, spikket, og lekt i dukkestua og lavvoen. Vi tok frem raka for å rake litt løv rundt verandaen og bålet. Ungene hjalp til og bar vekk løv og kvister. Så nå har vi gjort klar for nytt friskt gress og blomster skal spire. Det blir å passe fint til at vi skal så noen blomster i neste uke.

Ønsker alle ei strålende langhelg og vel møtt igjen på tirsdag.

- Bloggdronning Lene 
 
 
 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)