Uke 20 - 2015
by lovaasen.no on May 15th, 2015

Denne uken har vært den store «Ruskenaksjon-uka» og hele Løvåsen har deltatt. Dette er den store dugnadsaksjonen som vi har vært med på hvert år siden Løvåsen startet. Aksjonen går over hele landet og målet er å få det ryddig og søppelfritt i nærmiljøet til 17.mai og sommeren.

Vi delte oss litt strategisk opp slik at klassene tok hver sine områder. 1.klasse tok for seg området fra kraftstasjonen og hele veien opp mot kilkamhuset. Her fant de masse rart, alt i fra sjokoladepapir til hjulkapsler. Heldigvis var det ikke noe store ting, tidligere år har vi kunnet sett forskjellig skrot liggende i veikanten, men i år fant vi ingenting! Helt supert!

2.klasse sitt område var rundt omkring grillbua, akebakken og generelt på området her oppe. De fant og masse rart. Fakkelbokser, papir, flasker og en diger gul plastsekk som engang har vært glava i. Alt fikk vi stappet oppi søppelsekker.

3.klasse sitt område var fra Kila skole til Løvåsen. Dette gjør vi hvert år med 3.klasse. Når de kom ut av klasserommene på onsdag kunne de hive sekkene i Karina sin bil, ta seg en brødskive og så hive seg i gang. Med hansker og søppelsekker i boks, la vi på vei fra kilaskolen. Til vår store overraskelse var det ikke så veldig mye søppel langs grøften. Først da fortauet tok slutt kunne vi se tomflasker og sjokoladepapir, til slutt ble det 2 fulle søppelsekker. Istedenfor å følge veien, gikk vi heller opp mot Andsletta, underhovedveien og fulgte traktorveien til vi kom til Løvåsen. For en gjeng!! Og for en innsats!!

Kjempeflott jobba av både voksne og barn denne uken. Nå kan 17. mai og sommeren bare starte:)

Men vi har jo ikke bare plukket søppel denne uken, vi har også fått tid til andre aktiviteter som fotball, tauhopping og bulldog, for ikke å nevne fotbalkort, russekort, fotballkort og enda mere russekort! :)

Lykken er jo når man kan holde på med alle disse kortene inne i storlavvoen, som endelig er kommen på plass. Ungene ble glad og fornøyde når de kom opp å så den. Vi gleder oss til å kunne ta den skikkelig i bruk.

Fredagen hadde vi få barn og en skikkelig kosedag. Vi laga vafler, så på film og lekte enda mere med kort. Ungene fikk selv bestemme hva de ville gjøre, heilt herlig når det nærmer seg helg. Annika kom med en fin overraskelse, hun har nemlig vært på fiskesprell-kurs og fått masse ny inspirasjon. Hun fikk med seg en liten gjeng inn på kjøkkenet for å prøve ut en oppskrift. Retten heter "skattekiste". De kuttet opp laks, blomkål, gulrot, tomat og paprika. Så la de folie på benken og fylte oppi det de ville ha. De hadde på olje og litt krydder og så var det rett på bålet i 10 min. Når det er ferdig kan de åpne "skattekisten" og spise med creme fraiche, chilisaus eller kikkoman.  Vi er heldig som har en matmester ilamme oss og kan vise oss nye retter, ungene er veldig tøffe og som prøver nye smaker! Dette må vi prøve igjen!

Til slutt ønsker jeg alle en god helg og en strååålende 17.mai:)

​-Bloggdronning Lene 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)