Uke 16 - 2015
by lovaasen.no on April 17th, 2015

​Halvveis inn i april og faktisk bare 1 måned igjen til 17.mai. Vi har hatt masse godvær denne uken, vi kjenner at solen varmer godt og vårfølelsen sprer seg. Spesielt på gåingen om morgenen ser vi tydelige vårtegn. Det mest tydelige er at det er mange som har tatt frem sykkelen sin. Deilig at det går mot vår.

Når solen står på og varmet er det veldig lett å kaste jakken og luen i den tro at det er blitt sommer, men vi må nok passe oss litt for ikke å bli syke, det er fortsatt en liten isvind som kan gjøre kroppen kald.

Vi startet mandagen med feiring av Viktor sin 7-årsdag. Han hadde valgt pannekake til lunsj. Oppe i gymsalen har det vært noen flotte arbeidsfolk og satt opp stilas for å male. Annika tok med seg 1.klasse ned for å feire bursdag. Det var hyttebygging, brettspill og fotballspill. Fin dag og en fornøyd bursdagsgutt.

Tirsdag gjorde vi noe skikkelig kult som vi aldri har gjort før. Vi lagde snøslush! Veldig enkelt og veldig godt! Ungene fikk en stor kopp i handa med beskjed om å fylle den med ren snø, så kom de tilbake og fikk ha saft oppi. Vi hadde smak av jordbær, appelsin og bringebær. Det ble utrolig godt og perfekt å ha når det er sol og fint ute.

Onsdag når vi kom opp ble vi møtt av en snøfræser som holdt på å fræse all snøen av banen. Vi måtte holde oss litt til sides så han fikk gjort seg ferdig, for så å springe ned for å se på all kunstgresset som kom fram. På månedsplanen sto det «politi og røver». Annika fikk med seg en god gjeng og lagde en artig lek. Det ble utnevnt en politimester og en nøkkelpasser, resten skulle være tyver på rømmen. Etter hvert som noen ble tatt og satt i fengsel ble oppgaven til resten å få tak i nøkkelen og låse opp fengselet, samtidig så de skulle unngå å bli tatt av politimesteren! Prikken over i’en var at vi hadde en politihatt i garderobeskapet som politimesteren fikk ha på seg.

Vi feiret Aksel sin bursdag på torsdag. Han hadde valgt pølse med brød OG hamburger til bursdagslunsj. Annika ordnet selvfølgelig det og det ble servert på verandaen i solsteiken. Her fikk han bursdagssang og gratulasjoner fra Løvåsen:)

Etter bursdagsfeiring var det 3 gutter fra 3.klasse hadde seg en liten ekspedisjon. Vi gikk til parkeringsplassen med brua, for så og gå ned mot elva som renner under hovedveien. Det var ingen is i elva så guttene lurte på om de fikk lov til å bade litt (!) Tror kanskje det må vente til en varm sommerdag:)

Jeg ble litt nysgjerrig på denne elven så jeg måtte sjekke på kartet hvor den kommer ifra. Det ser ut som om den kommer fra pevannet og heter pevasselva, den går under hovedveien og renner hele veien ned til havet. Det går enda en elv nogenlunde parallelt med pevasselva. Den starter ved nattmålsfjellet og renner ned i nattmålsfjellvannet før den snirkler seg gjennom skogen og ut i havet. Vi har bare kalt den for Løvåsenelva men den heter egentlig fjellelva. Det var dagens lille orientering om geografien i kilbotnmarka:)

Takk for denne uken og god helg til alle:)

-Bloggdronning Lene
 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)