Uke 12 - 2015
by lovaasen.no on March 20th, 2015

Mandag hadde vi en aktivitet som het "reven og gåsa" noe kaller det også "katt og mus". Reglene er at man skal tråkke stier i snøen, noen som møtes og noen blindveier, en skikkelig labyrint. Så skal ungene bli enig om hvem som skal være reven, det kan også være 2 eller flere rever. Deretter skal alle gåsene slippes løs i labyrinten og få et lite forsprang før reven kommer og tar de! Kjempeartig lek, 1.klassingene likte den spesielt godt.

Mathias sin dag feiret vi på tirsdag, han fyller 8 år! Bursdagsgutten hadde valgt pizza til hele SFO. Annika lagde ei supergod ei med pepperoni og bacon(!) Etter lunsj var det noen runder med kanonball i gymsalen. Kjempefin dag:)

Vi har vært så heldig at vi har fått ei ny dame her oppe. Hun heter Hege og skal være sammen med oss en stund framover og bli kjent med oss. Vi gleder oss til å bli kjent med henne og!

Onsdag hadde hele barnetrinnet skidag oppe i kilbotnmarka. Vi flyttet morgentoget vårt opp hit til Løvåsen og hadde åpent 1 time før vi leverte dem til læreren kl. 0830. De la på vei på ski, noen til Tennevannet og noen til akebakken. Da vi hentet dem igjen kl. 13.30 hadde de mye og fortelle om dagen. Siden de hadde vært ute en hel dag og gått på ski, tuslet vi oss inn og spiste nydelige kjøttkaker og pasta. På planen denne dagen sto det "skyt på blink". Karina hadde satt opp noen kule blinker som man kunne treffe. Så fikk man poeng etter hvor man traff. 100 poeng om man traff bildet av smilefjeset, -10 poeng om man traff bildet av trusa! De som greide og treffe med en sandsekk oppi ei bøtte eller ballongen på veggen fikk 100 ekstrapoeng.
Siden det har vært litt ruskevær i starten av uka var det ekstra stas når det kom et skikkelig snøvær på torsdag. Tror det er mange NM-arrangører som kan puste lettet ut. I tillegg til all snøen som kom både torsdag og fredag er det meldt strålende solskinn neste helg.

Fredagen kosa vi oss med hamburger ute i finværet. Vi henta kjelker, akematter, rompeakebrett og snowboard for og teste de ut i akebakken. Noen kledde og på seg skiene.
Dårlig med solskinn på fredag da et spesielt fenomen tok sted. Klokken 11 startet nemlig den historiske solformørkelsen, vi kunne se fra kontoret at det ble mørkere og mørkere ute.

Han internett forteller om solformørkelsen:
En solformørkelse forekommer når månen passerer mellom solen og jorden slik at solen dekkes helt (total formørkelse) eller delvis. På Svalbard opplever de en total formørkelse, det er et sjelden fenomen som er den første på norsk jord siden 1954. Håper det var noen som fikk oppleve det (gjennom solformørkelsesbriller)

Håper alle får ei fin helg!

- Bloggdronning Lene
 
 Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)