Uke 11 - 2015
by lovaasen.no on March 13th, 2015

Masse snø har dalet ned over Kilbotnmarka denne uken, vi som trodde at mildværet var kommet for fullt. Noen av ungene mente bestemt at våren var her!
Det er fortsatt ganske så skiftende vær, fra knallsol og vindstille, til storm og sludd på kort tid. Mot slutten av uken holdt været seg derimot litt mer stabilt. Og til helgen er det meldt knallsol og ingen nedbør!

Masse spennende som skjer her oppe i forbindelse med ski-NM. Både innendørs og utendørs er det forberedelser og jobbing. Mange som står på for at det skal bli et vellykket arrangement. Vi gleder oss til å se hva som skjer videre.

Mandagen sto der «mark i snøen?» på månedsplanen. Noen var nysgjerrige på hva vi mente med det. Alle har vel på et eller annet tidspunkt i barndommen hørt at man ikke måtte spise snø fordi det var mark i den! Da kan jeg avsløre at myten eksisterer fortsatt den dag i dag. Så da tenkte vi at vi skulle se nærmere på saken!
Vi fylte store bøtter med snø hentet fra forskjellige steder, fotballbanen, akebakken, utfor ytterdøra osv. I tillegg fikk ungene hver sin engangskopp for å fylle snø i. Så satte vi alt inn på bakrommet til neste dag. De fleste gjettet på at det ikke kom til å være mark i bøtta når snøen var smeltet, mens noen tenkte at kanskje det var mulig.

Dagen etter kunne vi få det endelige svaret. Vi satte bøttene ut for at alle skulle ha muligheten til å kjike oppi. Vi kunne straks se at snøen var smeltet og at alle bøttene var fylt med vann, oppi vannet lå det masse ubåter og svømte rundt. Småstein, barnåler, sandkorn, rusk og rask. Men heldigvis ingen mark og se i noen av bøttene eller koppene! Selv om noen av barna mente at vi trengte mikroskop, kan vi med ganske så stor sikkerhet si at det ikke er makk i snøen på Løvåsen!

Tirsdag hadde barnehagen foreldrekaffe i akebakken. For at det ikke skulle bli så fullt flyttet vi oss til akebakken langs løypa. Der kunne vi gå hele den lange veien til toppen og ake ned på kjelker, kjempeartig! Greit å flytte på seg litt, da får vi utforske steder det er lenge siden vi har besøkt. 

Aktivitetsskolen har fikk seg en artig liten utflukt på onsdag. Karina overrasket dem med en liten tur til Annika for å se på valpen hennes. Det hadde de selvfølgelig lyst til! De fikk stryke, holde og leke med Gilli. Bli ikke overrasket om det står en valp øverst på ønskelisten til julJ
Oppe på øversiden av kilkamhuset inne i skogen er det noen barn som i lag har gått i gang med et spennende prosjekt. De har ryddet mellom buskene, fjernet søppel og gamle kvister, styrt og stelt slik at de nå har fått seg en skikkelig fin lekeplass. De har nok dannet en liten klubb seg imellom, men alle som er nysgjerrige får lov til å komme opp og leke ilamme.

Mot ukeslutt skal vi kose oss med bålpølse og leke ute i akebakken. Kjempefin fredag:)

Ønsker alle ei strålende helg:)

- Bloggdronning Lene


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)