Uke 3 - 2015
by lovaasen.no on January 16th, 2015

​Da har vi gått inn i den store skiuken! I helgen som var kom det en hel masse snø som la seg i akebakken. Da passer det ypperlig da vi har masse skigåing denne uken. Litt kald vind og lave temperaturer på mandag, men vi heiv på oss ekstra godt med klær og gikk bort i akebakken. Mange som tok på seg skiene og ble med på litt skitrening, vi øvde på skøyting, å gå fiskebeint og å bøye knærne i nedoverbakkene.  

Tirsdagen var mesteparten av vinden forsvunnet og vi fikk finere temperaturer. Da var det adskillig flere som ville gå på ski, for da startet nemlig konkurransen vår. Hvor langt klarer hvert klassetrinn og gå på ski til sammen? Veldig spennende, vi har satt av 2 dager til dette. I fjor ble konkurransen en suksess! Totalt gikk 1-4 klasse 754 runder i 200meter-sløyfa på skistadion – altså 150,8 km! På 4 dager! Det tilsvarer strekninga Harstad-Narvik og nesten tilbake til Bjerkvik igjen!

Målet vårt er ikke å slå den gamle rekorden. Vi har heller fokus på å motivere barna til å gå på ski fordi det er så morsomt. Kanskje lærer de seg til og med noen nye teknikker. Engasjementet sto det i alle fall ikke på. Rundt 20 barn var med på konkurransen og gikk til sammen 204 runder. Det blir 40,8 km skigåing på 2 korte dager. Utrolig artig å se at det er så stor skiglede! Sjokoladekake som premie var og en god motivator! Det var 3. klasse som til slutt stakk av med seieren etter å ha gått tilsammen hele 90 runder! Noe som tilsvarer 18 km!! Kjempeinnsats!

Onsdag tok Karina med seg 4.klasse på en liten utflukt. De gikk først inn og lagde seg matpakke og kakao, så hoppet de i skiene og la på tur opp skiløypa. På toppen av bakken koste de seg med matpakke og kakao før de tok tilfart og suste ned bakken. Kjempeartig, de greide til og med og stå heile veien ned. Når resten av oss var kommet opp fra skolen var det flere fra 1.kl og 2.kl som hadde lyst til å prøve det samme!

Vi feiret Selma sin 9 årsdag på torsdag. Vi tok med hele 3.klasse inn for å spise Selma sin valgte bursdagslunsj. Hun hadde valgt Annikas spesialbetasuppe. Kjempegod, varmer godt i magen. Etterpå tok vi med oss hele 3. kl for å spille kanonball inne i gymsalen.

Fredagen kom den store sjokoladekakepremien som ungene har snakket om hele uken! Siden det var så god innsats fra alle klassene bestemte vi oss for at alle skal få sjokoladekake. Hurrahurra!! Vi fyrte opp i grillbua og spiste pølse med brød før Annika kom med sin hjemmelagde farlig gode sjokoladekake! Etter vi hadde herjet av oss sjokoladekaka i akebakken, avsluttet vi dagen inne med kanonball, brettspill og hyttebygging.

Ønsker alle ei god helg, vel møtt til nye sprell på mandagen:)
(Kan forresten melde om strålende føre i skiløypa for de som vil ut på tur i helga)

​- Bloggdronning Lene
 
 
 
 
 
 Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)