Uke 51 - 2014
by lovaasen.no on December 19th, 2014

Siste skoleuke før jul og siste blogginnlegg fra oss på Løvåsen i år. Tiden har sust avgårde i høst og vi ser tilbake på et flott halvår der vi har funnet på masse sprell. Spesielt gøy er det å se på 1. klassingene som startet i høst hvor selvstendige de har blitt. Hoppet fra å være et barn i en liten barnehage til å være en elev på en stor skole er ganske stort og krevende for mange, da er det ekstra godt å se tilbake på hvor fint det har gått og hvor tilpasningsdyktige de er.

Hele denne uka har det lavet ned snø, til alles store glede. Passet helt perfekt så tett opp mot jul. Selv om det er fine temperaturer ute og ikke altfor kaldt, passer vi på å minne ungene på hvor viktig det er å kle seg godt. Det er tross alt ingen som har lyst til å ligge syk i julen.

Vi startet uken med litt julekos, boller og kakao sto på menyen, godt med noe varmt i magen før man skal herje i snøen. Vi tok med oss litt fuglefrø og noen meiseboller for å henge opp til fuglene våre. Vi strødde litt frø på bakken og hengte opp meisebollene i buskene, etter bare et lite kvarter så vi at det kom noen småfugler der vi hadde vært.

Siden vi flyttet nissefesten til torsdag, tok vi eventyrstund på onsdag. Lene hadde forberedt 2 fine juleeventyr som skulle leses opp i grillbua. Ene var fortellingen om den vesle bygda som glemte av at det var jul. Den andre var fortellingen om Husmusa og fjellmusa. Vi tente lys i grillbua og satte oss i en ring for å høre på. Spente unger spisset ørene sine og hørte godt etter når eventyret ble lest opp, etterpå kom det mange spørsmål og tanker om hva de hadde hørt. en skikkelig fin stund!

Torsdagen kom høydepunktet for mange, nemlig nissefesten. Ungene hadde pyntet seg med både rød og blå nisselue og var klar til å spise grøt. På vei opp til buss kom vi over noe skikkelig rart. Først fant vi en nisselue helt nede med kraftstasjonen, med brua fant vi en rød nissegenser og med parkeringsplassen fant vi en rød nissebukse. I alle dager? Driver nissefar å løper rundt i skogen i bare stilongsen? Det hørtes bra kaldt ut syntes noen av ungene!
Da vi var kommet oss opp i salen så vi at det var dekt på med røde servietter, røde lys og et lite juletre som sto å skinte. Kjempefin stemning i salen og vi koste oss skikkelig med nissegrøt! I år som i fjor var det også noen mandler som dukket opp hos noen av barna. Helt tilfeldig var det 5 stk fra 2 klasse som fikk mandel, de fikk komme opp for å motta gave. Karina fortalte at Løvåsen-nissen hadde vært på besøk på formiddagen, han fortalte at han var i full gang med julevasken og forberedelser til jul. Karina spurte om han ikke kunne komme en tur på besøk idag soden vi skulle ha nissefest, men det var han visstnok altfor travel til. Han la dermed igjen en diger sekk med gaver til barna. Han ba oss om å legge 5 mandler i grøten til barna og de som fikk mandlene kunne hjelpe til å dele ut gaver i fra sekken. Da de hadde delt ut alle gavene kunne vi rive av gavepapiret og på rekordtid hadde alle pakket opp. Vi skjønte fort at vi måtte jo ha vært ekstra snille i år for det var noen skikkelige fine gaver vi fikk! Små ludospill, monster high stæsj, disney stæsj, fargeblyanter og masse annet kult! Tusen takk til voksne og barn for en kjempefin nissefest!:)

Fredagen var barna ferdig kl 11 på skolen. Mange fine juleklemmer å få fra de barna som tar juleferie, til og med fra gamle Løvåsenbarn! Vi brukte fredagen til ludo, sjakk, gjemsel, godterispising, restegrøtgomling, julesangsynging, skigåing, aking, leking og kosing. 

Bloggen tar herved juleferie og starter opp igjen etter nyttår.
Ønsker alle ei riktig god jul og et godt nytt år! Husk å nyte til det fulle!!:)

Hilsen alle oss på Løvåsen!:)
Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)