Uke 49 - 2014
by lovaasen.no on December 5th, 2014

Første uke av desember er kommet og gått og vi kjenner at julestemningen kommer krypende på oss. Selv om det store snøfallet uteblir, står det ikke på gleden og spenningen. Ungene forteller om kalendergaver, julenisse, julebesøk av slektninger og jul på månetoppen. På morgentoget har vi til og med sunget julesanger. Sånt smitter over på oss voksne og vi kjenner alle sammen at vi gleder oss skikkelig til jul!

Mandagen hadde vi julegrantenning ute på Løvåsen. Julegrana sto klar på sin faste plass på verandaen. Vi samlet oss på nedsiden av verandaen og telte nedover fra 10, mens Espen sto klar for å plugge i kontakten! Nydelige lys som virkelig lyste opp uteområdet vårt!

Denne uken har vi hatt storfint besøk her oppe på Løvåsen. Når 1. klasse skulle gå opp fra busstoppet på mandag så de et lys inne i stjerneskogen, det var en fakkelboks som sto og brant. Ved siden av fakkelboksen fant de en rød tråd som de bestemte seg for å følge. Gjennom busker og over steiner fulgte de tråden og kom til slutt fram til en sekk stappfull av mandariner. Helt perfekt etter en lang skoledag. Skal tro om det var Kilbotn-nissen som hadde vært på fære?

Tirsdag da 2. klasse skulle gå opp fra busstoppet skjedde det noe mystisk igjen. Da de var kommet over brua ser de et lys som bevegde seg inni skogen ved parkeringsplassen. Litt skeptisk nærmet de seg forsiktig. Da de var var kommet nærmere så de tydelig hvem det var som holdt lyset. Det var en mann i ullgenser og bukser, med lue, skjerf og votter som hadde en lykt i ene handa og en fillete sekk over ryggen. «D E LØVÅSEN-NISSEN!! NEI, D E HAN ESPEN» ropte ungene!! Så høyt at han hørte oss! Han ble nok ganske skremt for han la på sprang med både lykt og sekk. Da han skulle krysse veien snublet han og falt i grøfta, men kom seg fort opp igjen. Han la på sprang inn mot skogen og borte var han, men i all forfjamelse greide han å glemme sekken sin midt på veien!!! Vi plukket den opp for å se hva som var inni og der lå det masse mandariner og en lapp der det sto at mandarinene var til oss. Da de kom opp til kilkamhuset kunne de se at alle voksne satt oppe i sofaen. Da forsvant alle mistanker om at noen av oss var involvert. Heldigvis vet alle ungene at vi har en snill Løvåsen-nisse så det var ingen som ble redd.

Hele denne uken har vi hatt pepperkakebaking. Hver klasse har hatt hver sin dag de fikk gå inn å bake. Det var veldig fin stemning rundt bordet alle bakedagene. De fikk hver sin deigklump som de kjevlet ut, så var det å finne seg en form. De kunne velge mellom bl.a hjerte, stjerne, snøkrystall, mann, dame og den morsomste formen: en truse!!
Mange flotte pepperkaker ble lagt! (Heldigvis ble ingen svidd) Pepperkakene ble avkjølt og puttet i poser som de fikk med seg hjem. Kanskje er det noen igjen så dere hjemme får smake en bit?

Vi har hatt en bursdagsgutt denne uken som vi har feiret. Axel ble 7 år og vi feiret han på Tirsdag. Han hadde valgt pannekaker til bursdagslunsj som hele 2.klasse fikk kose seg med. Av aktiviteter så var det tegning og kanonball som sto på ønskelisten. En veldig fin feiring for bursdagsgutten.

Siste overraskelse fra den mystiske Løvåsen-nissen skjedde på torsdag. Rett før brua sto en fakkelboks, og langt oppi flaggstanga hang en svart pose og en rød nisselue. Vi plagdes litt før vi greide å heise den ned. Surret rundt posen hang en lapp, der sto det: Til 3.klasse fra Løvåsen-nissen. Oppi sekken lå det masse mandariner akkurat som de andre hadde fått. Heldige oss som har en sånn snill skogsnisse her oppe.

Neste uke skal vi ha juleverksted på Løvåsen. Da skal vi lage mange fine kunstverk!

Ha ei fin førjulstid og ei god helg!!

- bloggdronning Lene!!:)


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)