Uke 45 - 2014
by lovaasen.no on November 7th, 2014

Første uke av november er gått og vi har fått en fin start på lysmåneden vår. Etter at vi stilte klokka 1 time bak har vi merket at det blir tidligere mørkt her oppe, så da passer det fint å ha noen aktiviteter med lys og reflekser. Temperaturene har holdt seg på noen få minus og vi har hatt litt snøfall, litt for lite til å bruke de spille nye akemattene i akebakken da det bare vil resultere med at de blir oppripet av greiner og stein. Men vi har bestilt masse snø i de neste ukene som kommer så vi vil snart få testet de ut.

Vi startet uken med å henge opp reflekser i stjernehimmelen vår (den lille granskogen mellom brua og kraftstasjonen) Reflekser fra tidligere år henger fortsatt men vi ville henge opp enda flere. Ungene fikk hver sin refleks i handa som de skulle henge så høyt opp så de klarte, et par klatret likså gjerne opp i buska for å henge opp. De vi fikk til over hang vi litt nedover langs veien til kraftstasjonen. Vet ikke om det vises så godt når man kjører forbi, men anbefaler alle å parkere bilen og ta seg en tur med ei lita lommelykt for å se. Det glitrer av refleksene og ser nesten ut som en ekte stjernehimmel. Heng gjerne opp flere reflekser!

Onsdag sto det «skyggefigurer» på månedsplanen. Siden det ikke er helt mørkt før etter klokken 15 enda, tok vi det inne. Vi hengte opp et hvitt laken og satte opp flombelysning fra en arbeidslampe bak. Gymsalen måtte være mørk så vi kunne se skyggefigurene bedre. Vi satte opp stoler der publikum kunne sitte, så var det bare å starte lysshowet. Mange artige og kreative figurer kom til syne! Krokodille, mus, slange, hjerte og sussemunn. Etter en stund byttet vi slik at alle som ville fikk prøve å lage figurer.

Siden det er kommet litt snø var det flere som hadde lyst til å prøve seg på skigåing. Da måtte vi inn på boden å hente fram låneskiskoen og i conteineren for å hente låneski og staver. Artig å se at vi enda har skiglade unger etter sist vinter. De gikk seg noen runder på fotballbanen der det er best forhold. De som ikke gikk på ski fant fram rompeakebrett og sprang borti akebakken, hentet spader og lagde snøfort eller lagde engler i snøen. 

I neste uke er det store høydepunktet mørketidsfesten i akebakken, da er foreldrene invitert til Kaffe og varm saft. Vi ordner med bål sånn at dere må bare ta med dere egen bålmat å steke. Ungene får seg ei pølse i handa når de kommer opp så det ikke blir så lenge å vente på mat. Så håper vi at flest mulig kan komme og se på hvordan vi har det her oppe:)

Til slutt vil jeg takke og bukke for de tomme syltetøyglassene vi har fått, hvis det er flere som har tar vi gjerne imot:)

Ha ei strålende helg!

- Bloggdronning LenePosted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)