Uke 43 - 2014
by lovaasen.no on October 24th, 2014

Enda en uke går mot slutten og i denne uken har vi hatt mange spennende indianeraktiviteter på Løvåsen. Det har blitt litt kaldere, men vi kjenner at sola varmer godt så lenge ho er oppe. Så kler vi på oss litt ekstra med klær og leker som vanlig etter at sola har gått ned.

Forrige uke skrev jeg om at vi hadde fått en liten venn her oppe. Han heter Herr Mus og bor under vedstabelen vår, men nå som Tor-Erik har kostet og ryddet der tror jeg kanskje at Herr Mus har søkt tilflukt et annet sted. Istedet dukket det opp en annen liten venn på tirsdag, han heter Herr Røyskatt, bor under trappa og har ei farlig fart når han springer. Ungene var gått til buss da han dukket opp så de fikk ikke sett han, men vi håper på at vi snart får et nytt glimt av han.

Vi startet uken med å feire Emil sin bursdag, Karina samlet hele 2. klasse for å feire bursdagsgutten med pannekaker. Det falt som alltid i smak. Etter pannekakespisingen var det lego som sto først på agendaen. Hurra Hurra for bursdagsgutten!!

Her på Løvåsen har vi en stor totempåle som vi har hatt siden Løvåsen startet. Da nybarnehagen kom, flyttet vi hele leiren vår bort til Løvåsenhaugen. Dessverre har vi ikke fått satt totempålen ned i jorden i nyleiren så vi har ikke fått malt og frisket den opp siden forrige indianermåned. Istedet gikk vi inn for å tegne og male en totempåle. Vi snakket først om at en totempåle er en stor trepåle med utskårede figurer med et symbol på toppen. Indianerne kunne ha flere totempåler i leiren som hver representerte en familie eller en klan. Symbolet på toppen kunne være i form av et dyr som familien assosierte seg med og følte de fikk beskyttelse av. Når vi malte totempåler på arket prøvde vi å få med vårt eget indianernavn i tegningen. Så hvis man het Lille sol så tegnet vi en sol i totempålen. Store Øks malte en øks på toppen osv. Det ble noen kjempefine tegninger som vi har hengt opp nede:)

Onsdagen blåste det litt på fotballbanen her oppe, 4.klassingene som var tidligst ferdig løp inn for å hente noen drager de kunne teste ut. Artig å få prøvd de, men det må kanskje enda mer vind for å få de i luften. Vi prøver igjen ved førstkommende høststorm. Da de andre kom opp sto 4.klasse klar nede i garderoben for å dele ut billettene til kinoen. Vi gikk opp med billetten, fikk den stemplet i billettluken og satte oss klar for å se på filmen. Vi så på «min bror bjørnen» som er en utrolig fin, morsom og spennende film, som også passer inn i indianermåneden vår.

Vi avsluttet uken med ansiktsmaling på torsdag, som ble så populært at vi hentet det frem på fredag også. Noen fikk malt krigsmaling i ansiktet og lekte krigende indianer etterpå. Mens det var andre som ville ha ei sol, en stjerne eller en måne på kinnet, noe som representerte indianernavnet sitt. Det ble en skikkelig flott gjeng med ekte indianere her oppe.

Neste uke er siste uke i oktober og siste uke av indianermåneden vår. Den skal utnyttes til det fulle. Vi skal ha litt konkurranser med det vi har laget på SFO og på slutten av uka kjører vi igang en heidundrende indianerfest. Vi gleder oss!

Ha ei god helg og vel møtt til ei ny uke på mandag:)

- Bloggdronning Lene    Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)