Uke 42 - 2014
by lovaasen.no on October 20th, 2014

Denne uken har vi kunnet skimte litt snø på toppen av blåhatten og sørvikfjellet. Blir spennende å se når den første snøen legger seg på banen. I fjor var den første snødagen i uke 42, på en tirsdag. Da laget vi snøballer på gåtoget om morgenen. I år ser det ut til at vi må vente litt til, men alt tyder på at det ikke er lenge igjen.

Vi startet uken med å feire Erik sin bursdag. Han ble hele 7 år og hadde valgt pannekaker til lunsj. Og det ordnet selvfølgelig Annika. Det ikke ungene viste var at Tor-Erik også hadde bursdag den dagen og ble 20 år. Begge fikk bursdagssang og klemmer.

På månedsplanen var det satt av 2 dager for å få lage en Tomahawk. En Tomahawk er en indianerøks lagd av en pinne og en flat avlang stein som er bundet fast. Indianerne brukte den i kamp, som pipe og som et generelt redskap. Ofte hadde indianerne ørnefjær, hestehår og utskjæringer på Tomahawken sin som representerte styrke, mot og ære. Vi fant steiner både nede med busstoppet og på grusen oppe med fotballbanen. Ivrige spikkere fant seg hver sin pinne å jobbe med, viktig at tomahawken er fri for kvister og bark.

Onsdag tok Karina med seg aktivitetsskolen til byen. De kjørte til Trondenes historiske senter, parkerte bilen og la på vei mot stien langs sjøen for å utforske den. Stien langs sjøen er en natursti som starter ved trondernes kirke og går ca 1 km langs havet mot byen. Planen er at den skal gå hele veien til kanebogen , spennende å se når den blir ferdig. Underveis langs stien gikk de ned i fjæra for å leke, her fant de masse småkreps som de måtte se nærmere på. Så sendte de avgårde en flaskepost før de vendte tilbake mot bilen igjen. Etterpå ble det tid for lek og moro i generalhagen.

Torsdag sto det indianerdans på månedsplanen. 20 indianerbarn hadde lyst til å være med inn for å ha en dans. Vi pratet litt om hva regndans er og hvordan en indianer ser ut når han danser. Så fant vi ut at vi kunne kombinere stol-leken og indianerdans. Så isteden for å gå rundt stolene på vanlig måte, danset vi indianerdans rundt stolene til trommemusikk over høytalerne.

Mot slutten av uken oppdaget vi at vi har fått en liten venn her oppe. Ei pittelita mus som bor under all veden med inngangen. Vi måtte liste oss stille innpå for å se om vi fikk sett den. Så var det en som fikk en lur idè om at musa liker hvitost, så vi måtte opp på kjøkkenet og hente en liten bit med hvitost. Tror nok den var litt skremt for den ville ikke komme fram. Så vi la bare ostebiten i åpningen sånn at den får seg litt middag.

Kjempefin uke og vi gleder oss til neste som kommer.

Ha ei flott helg så ses vi på mandag:)

- Bloggdronning LenePosted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)