Uke 35 - 2014
by lovaasen.no on August 29th, 2014

Siste uke av august går mot slutten, men her på Løvåsen har vi fortsatt sommer. Har vært noen dager med kjempefint vær som bare må nytes.

Tidligere denne uken sto det skogstur med bærplukking på månedsplanen. For så å lage smoothie av fangsten. Vi gikk en liten gjeng rundt området på blåbærjakt, men desverre fant vi så lite at vi fant ut at vi kunne bare spise det med en gang. Det viste seg imidlertidig at det skulle bli en kul tur allikevel. Vi snublet nemlig over en orienteringsløype for barn som vi fulgte. På ene posten var oppgaven og synge 5 sanger som inneholdt dyr. Det var en smal sak, vi tok 5 sanger på rappen. På neste post var det bilder av 4 fugler der 2 var trekkfugler og 2 var strandfugler. Litt verre, men etter litt tygging fant vi det ut:)

Selv om vi fant lite bær, lagde vi smoothie på onsdag. Med blåbær, bringebær, banan og ananas, og en liten dæsj fløte i. I tillegg varmet vi noen rundstykker for å ha ved siden av. Det viste seg å bli en kjempesuksess. De kom kanskje hjem med smoothie fra øre til øre og helt opp til nesa? Men godt var det!

Denne uken startet aktivitetsskolen opp. For de som ikke har hørt om det er det et tilbud til de Løvåsen-ungene som har startet i 4 klasse. De skal være her oppe i lag med oss tirsdag, onsdag og torsdag. De har sammen med Karina hatt et lite hemmelig møte. Vi andre som var ekstra nysgjerrige prøvde å sniklytte på de, men det funket dårlig. Herlig å ha store flinke 4.klassinger her oppe som er ivrige på å hjelpe til.

Torsdag hadde vi brannøvelse på Kilkamhuset. Vi delte oss klassevis for å prate litt om brannrutiner, nødutganger, brannslanger og nødnummer. Vi pratet om hvordan vi skal forlate Kilkamhuset og hvor vi skal møtes. Deretter gikk vi en runde for å se på nødutgangene og på brannslangene. Så etter en liten stund satte vi av alarmen. Ungene gjorde som vi hadde snakket om og forlot kilkamhuset (noen t.o.m uten sko!!) og stilte opp på en rekke på avtalt sted. HURRAAA for noen flinke unger vi har. Etter det var det opp på verandaen for lunsj også frilek resten av dagen:)

Vi har en gruppe 2.klassegutter som holder på med noe spennende her oppe, de har i hele denne uken jobbet og holdt på med et lite prosjekt i skogen på andre siden av fotballbanen. De har bært stein og planker og laget et lite klubbhus der borte. Kjempeartig prosjekt! Kanskje de har snakket om det hjemme og?

I neste uke skal vi bl.a en tur i ruggevikfjæra. Vi gleder oss til å vise 1. klassingene «fjæra» vår. Kjempefin plass med lekestativ, benker, fotballbane og ei lang fin fjæra som vi kan leite etter krabber i.

Ønsker alle ei god helg:)

- Bloggdronning LenePosted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)