Uke 24 - 2014
by lovaasen.no on June 13th, 2014

Etter ei langhelg med nydelig vær, startet vi rett på tirsdag med Christoffer's bursdagsfeiring. Han hadde valgt pizza til lunsj som vi alle satte veldig pris på. Litt grått og vått i været så vi tuslet oss inn for dagen. Vi spilte fotball, lekte med lego, tegnet og spilte spill. Noen av de mest ivrige fotballguttene hadde lyst til å gå ut å spille fotball. Det fikk de så klart lov til. Fin dag og en fornøyd bursdagsgutt.

Onsdagen gikk vi oss en tur til yndlingsfjæra vår i ruggevika. Været startet litt grått men ble bedre og bedre utover dagen. Vi tok en litt annen rute enn vanlig denne gangen. Vi gikk ned i jektvika, og fulgte turstien som går langs havet. Tok en liten pitstop ved ei sklie, før vi gikk videre mot fjæra.

Vel framme fikk vi i oss i mat før Espen hoppet i våtdrakten og festet på seg utstyret. Han hadde med seg en skikkelig kul harpun for å fange fisk med. Ungene sto langs vannkanten og så at han stupte nedi vannet og sparket ifra med svømmeføttene. Han var uti en stund før han kom opp med noen havskatter, men dessverre ble det ingen fisk. Bedre (fiske) lykke neste gang:) Vi fikk lekt, spilt fotball, klatret i buskene og lett etter mange fine skjell.

Den store begivenheten for 3. klasse denne uken har vært overnattingsturen til Vikevannet. Det har blitt avholdt diverse hemmelige møter med Annika i forkant, så vi andre er veldig nysgjerrige og gleder oss til det er vår tur. Spesielt 2.kl som begynner å skjønne at de står for tur til neste år begynner å bli litt spente.

Overnattingen ble en stor suksess. Vikevannet er et fint fiskevann så vi hadde med oss 3 fiskestenger som skulle prøves ut. Mens vi ordnet klart stengene kunne vi se at fisken hoppet opp og viste seg frem, hadde den kunne gjeipe, hadde den sikkert gjort det og. Vi ble så ivrige med fiskinga at under et skikkelig bra kast, knakk stanga. Ekte sportsfiskere på tur altså, dessverre ingen fisk å få.

Padling i kano var og utrolig artig. En og en fikk prøve en padletur ilamme Karina. Mange som hadde prøvd dette før da vi var på Grøtavær. Når man får teken på det, går padlingen som en lek.

Alle var med på å sette opp lavvoen og fant seg raskt hver sin plass og sove. Etter litt kveldstell samlet vi oss i lavvoen og Tone fortalte ei skummel historie ifra Jektholtet. Kanskje noen som kan gjenfortelle hjemme?

Så la vi oss for å sove. Noen sluknet rask, og noen fikk med seg midnattsola ifra teltåpningen. 

Siden lavvoen var så hendig plassert i en liten unnabakke, var det når vi våknet, ingen som hadde samme plass som når de la seg. Alle hadde vridd seg og sklidd unna iløpet av natta. 
I løpet av skoleåret har vii har hatt 3 flotte overnattinger med årets 3.klassinger, håper de og har fått noen supre opplevelser.

Fredagen slapper vi av på området med lek og moro ute på området. Neste uke er nemlig siste skoleuke før sommerferien. Siden noen tar fri helt til skolestart igjen, må vi leke ekstra mye ilag for å ta igjen for ferien.

Vi ser fram til en flott uke. Ha ei fin helg

- Bloggdronning Lene
Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)