Uke 23 - 2014
by lovaasen.no on June 6th, 2014

Første uka i juni har knust alle forventninger. Vi har hatt temperaturer mellom 20 og 26 grader heler uka, selv på en overskyet dag. Uvante tilstander for en stakkars nordlending. De høye temperaturene har selvfølgelig vekt til live noen badenymfer her oppe, mandag og tirsdag badet ungene i en kulp rett bak fotballbanen. Noen syntes det var passelig til å vasse, noen dyppet hodet og andre hoppet uti med hele seg. Helt perfekt måte å kjøle seg ned på. Etter badingen tørket de av seg i sola, skiftet og ordnet seg til buss eller hent.

Denne uka har vi fått hilst på noen gamle venner igjen. I krattet på andre siden av banen kravler det noen søte små marihøner. Vi hentet bøtter og spann for å samle de samme for å få en bedre kikk. Oppi bøtta måtte vi ha masse grønt bladsnacks til marihøna slik at den holdt seg god å mett. Vi hentet forstørrelsesglass for å kjike nærmere, vi studerte farger, telte bein og antall prikker. Noen av marihønene var så heldig og fikk navn. Fornavn: Mari. Etternavn: Høne.

Tirsdagen fikk vi feiret vi Ludvig sin bursdag her oppe på Løvåsen. Han valgte taco til bursdagslunsj. Annika disket opp med tacokjøtt, mais, agurk, paprika, ost, rømme og skjell. Overraskende mange ville ha litt av alt i tacoen sin. Tommel opp for grønnsakspisende barn. Og for Annika som lager så god taco:)

Torsdag fikk vi se på nært hold livets gang i naturen. Matias (Tone sin gutt) i 9 klasse hadde funnet en død hareunge oppi skogen. Han la den oppi matboksen sin og bar den ned til Løvåsen. Nede på skolen når vi skulle hente ungene måtte vi fortelle om denne lille hareungen som var funnet. De var spente og gledet seg til å se den. Etter vi hadde spist satte vi oss ned på benkene klassevis, Tone gikk å hentet hareungen for og gå rundt og vise. Alle syntes det var helt nydelig liten hareunge. De bestemte seg for å gravlegge den på andre siden av banen. Så fikk den navnet Hoppe før de la den ned i jorda. Fint og se hvordan ungene viste omsorg og empati rundt denne lille krabaten.

Neste uke skal vi feire Christoffer sin bursdag og vi skal på fisketur i Ruggevika. 3.klasse skal ha sin siste overnattingstur ute i lavvo med kanopadling. De gleder seg enormt.

Ha ei fin pinsehelg i finværet, vel møtt på tirsdag:)

- bloggdronning LenePosted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)