Uke 22 - 2014
by lovaasen.no on May 30th, 2014

Siste uke i mai. Tør jeg minne på om at det bare er 3 uker igjen til skoleslutt? Flere som syntes tiden går fort? Ingenting å gjøre med, vi koser oss i solen imens. Hele denne uka har nemlig temperaturen vært på rundt 15 grader, helt hærlig.

Tidligere denne uken har vi lekt med bulldog, gått på rollerblades, spilt fotball, tegnet med kritt, syklet og masse mer.

Ei førsteklassejente kom på SFO på tirsdag med en død fisk i en pose, som var funnet på en klassetur den dagen. Den fikk navnet Frank, som i Fisken Frank. De hadde han i posen og hadde tenkt å begrave han, helt til de så at han bæsjet. Da var de inne å hentet papir og laget en egendesignet fisketruse til han. På bildene kan du se Frank i all sin helhet. Om det er noen som vet hvilken fisk det er så rop ut:)

Ukas store begivenhet var jo selvfølgelig turen til Polar Zoo. Hele uka har vi gått og gledet oss, så når dagen endelig kom var vi alle skikkelig spente. Det kom til og med noen rapporter fra foreldre om at ungene hadde stått ekstra tidlig opp den morgenen i gledesrus.

Bussturen gikk bra, med et lite luftestopp før Bjerkvik. Ungene var tålmodige, og da vi endelig svingte av hovedveien opp mot Polar Zoo slapp vi jubelen løs. Vi hadde beregnet inn god tid til mat, drikke og litt lek før vi skulle starte med dyrene. Annika hadde kjøpt inn 120 pølser som vi grillet på bål og engangsgrill. Så når alle hadde spist, drukket og tømt tissetanken la vi på vei mot første dyr. Guidingen skulle starte klokken 1300 så vi hadde litt tid til å se på de dyrene som ikke var med i guidingen. Vi var først innom hjorten, vi så at de ble litt nervøse når en flokk med unger kom gående, men de sto ganske nært gjerdet så vi fikk se dem godt. Moskusen Ulrik sto og spiste litt unna, for mange var dette det kuleste dyret i hele parken. Når vi gikk videre kom vi til Reinene, der var porten åpen og ingen rein og se, så vi gikk videre. Litt oppi bakken så vi 2 rein med svære gevir litt borti marka, om det var villrein eller parken sine rein var vi usikre på, veldig fin syn var det iallefall.

Så når klokken var 1300 sto vi klar med gaupene. Guiden kom på 4-hjuling med en henger full av kjøtt til dyrene. Hun fortalte at gaupene het Rødpus, Josephine og Shimmer. Pga av varmen var de litt late, men mat ville de ha. Den ene gaupen var fryktelig sint og freste til oss der vi sto. Heldigvis var det et ekstra sikkerhetsgjerde satt opp rundt, så vi viste hvor vi kunne stå.

Videre gikk vi gruppevis opp mot fjellreven. 3 små viltre krabater med vinterpelsen enda på møtte oss med gjerdet. De het Blanch, Hanki og Goupil. De fikk først pellets som de likte, så fikk de kjøtt som de ELSKET. De satte inn et ekstra gir og ble ville og gale. De hoppet opp på ryggen til guiden og sprang etter kjøttet som ble kastet. Ungene syntes de var søte, noen hadde til og med lyst å ta de med hjem:) Tenkte ei stund jeg skulle ringe å høre om det var ok for dere:)

Så var det ulvene som sto for tur. Ulvene het Steinulv, Luna og Ylva. Guiden klatret opp på en stige for så å kaste store stykker med kjøtt ned til de. Guiden fortalte at det var skeptiske til mennesker av natur. Men at de arrangerer møter med ulvene innenfor gjerdet. Skumle greier, vi nøyer oss med å se de gjennom gjerdet. Kjempefine dyr. Her var det ingen som kunne tenkt seg å ta med seg en hjem:)

Jerven Arne er oppkalt etter Bardu Kommune sin ordfører, de har som kjent en Jerv i sitt kommunevåpen. Siden Arne (jerven altså) var alene fikk han kose seg med kjøttbitene. Guiden fortalte at Jerven er i slekt med Grevlingen og at den liker å spise reinsdyr.

Høydepunktet var selvfølgelig bjørnene. Salt og pepper som er født oppe i parken var blitt 2 digre bjørner. Guiden kastet mat over til dem og de satt på rompa og vinket tilbake. Ulvene Silmo og Ilja er i samme innhegning som Salt og Pepper, de prøvde å snike til seg noen kjøttbiter fra bjørnene, men ble møtt av et brøl som gjorde at de pilte inn til seg selv igjen. På andre siden hadde de 3 bjørner, Truls, Balder og Brutus. Men det var selvfølgelig Salt og Pepper som var kulest.

Guidingen varte så lenge at vi kom litt på etterskudd. Vi skyndte oss ned til parkeringen, tisset litt først også kom oss avgårde. Bussturen tilbake gikk fint, noen skravlet om dyrene, andre tok seg en liten høneblund. Vi voksne er kjempefornøyd og gleder oss allerede til neste gang:)

Vi har for tiden litt problemer med mailsystemet vårt, får derfor ikke sendt ut månedsplanen for juni idag. vi jobber med å finne en løsning:)

Ønsker alle ei fin helg i sola:)

- Bloggdronning Lene
Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)