Uke 21 - 2014
by lovaasen.no on May 26th, 2014

Mandagen ble vi til møtt med en deilig temperatur her oppe. Ganske overraskende med tanke på 17°C sto det på veggen når vi kom opp. Ungene var eksentriske og snakket om vannkrig, vannspreder, shorts og bar overkropp. Det var ikke måte på for planer de la. Vannlek hørtes kjempeartig ut, men vi ble enig om at vi sparer den til en riktig varm sommerdag.

Vi fikk ekstra sommerfølelse når vi så hva Karina hadde vært og kjøpt. På planen sto det «vi planter og sår» så Karina hadde kjøpt inn blomster som skulle plantes om. Ungene byttet moll, plantet om til våre blomsterpotter, vannet blomstene og satte de så de fikk sol. Mange ivrige gartnere som har pyntet Løvåsen med blomster.

Tidligere denne uka ble det arrangert en stor fotballkamp. Det var ikke i utgangspunktet meningen at den skulle bli så stor da det bare startet med at noen 2.klasse jenter ville prøve å øve med ei som har lyst til å begynne på fotball. Så i starten var det bare 5 jenter som sparket fotball, så kom det på underveis i kampen flere og flere. Til slutt var det ca 15 barn som spilte. Jentene og Espen mot guttene og Lene. Når klokka nærmet seg busstid ble det ropt om rydding, men vi kunne sikkert ha spilt en time til:) Etter kampen kunne vi avsløre en hemmelighet til 2. klasse, nemlig at vi skulle dra til byen på onsdag for å handle inn litt leker til SFO. Det ble stormende jubel fra 2. klassingene og de greide nesten å holde på «hemmeligheten» :)

Så da onsdagen kom var det full fart ut av klasserommene for å rekke bussen som går direkte til byen. Vi gikk av ved busstasjonen og gikk på rekke og rad opp mot bysenteret. Først måtte vi prate litt om hva vi kunne kjøpe og hvordan vi kunne oppføre oss inne i butikken, kassadamen sa at alt som sto på gulvet fikk vi prøve. Guttene måtte bli enig om 1 ting som hele SFO kunne bruke, det samme med jentene. Når de trodde de hadde funnet noe skulle de komme til Lene å vise fram. Her kom det masse rart, alt ifra en monsterdinosaur til Lego. Vi ble tilslutt enig. Guttene valgte slåball-sett med tennisball og jentene valgte en vannspreder formet som en blekksprut. Vi gleder oss til å teste ut lekene. Videre bar der til dagligbutikken ved siden av, der fikk alle velge seg hver sin is. Den skulle vi nyte oppe i generalhagen etter en brødskive. Så var det mat, is og lek helt til vi måtte gå ned til buss. Vi var til slutt enige om at dette må være verdens beste SFO!!

Torsdag var det klar for gårdsbesøk. Hvert år setter vi av en dag for og dra og se på pattelammene. De er like søte hvert år. Vi hoppet av bussen fra skolen og gikk oppover mot fjøsen. En og en gruppe fikk etter tur gå inn å se på lammene. De fikk også en liten tur oppi bingen i lamme de. Lammene var små og nysgjerrige, noen var til og med helt nært for å sutte på klærne til barna.

De som hadde vært inne hos pattelammene og de som sto for tur var ute nedfor fjøsen og lekte. Her var det kjempefint å oppholde seg. Espen hadde med seg en Kite (drage) som alle fikk prøve. En fikk holde og resten sprang etter nedover marka. Alltid spennende å komme til et nytt område. Masse som skal testes og undersøkes.

Helt på slutten av uka var det barnas valg. Da ble det frilek med fotball, sykling, herjing og bulldog. Vi tok frem rulleskøytene som vi delte på å prøve. Artig å se at turene til skøytebanen i vinter har gitt resultater, ungene skøytet avgårde som det var det enkleste i verden. Samme teknikk som på skøytebanen.

Vi gleder oss vilt til neste uke, for da er det nemlig Polar Zoo som står for tur. Vi skal og feire en bursdag og gjøre det vi kan best – Leke:)

Ønsker alle ei god helg:)

- Bloggdronning LenePosted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)