Uke 20 - 2014
by lovaasen.no on May 16th, 2014

Enda ei spennende uke går mot slutten.  Hele denne uka har hovedfokuset vært natur og miljø. 2 hele dager var satt av til ruskenaksjonen. For de som ikke har hørt om hva dette er kan jeg fortelle at det er en landsdekkende dugnadsaksjon som settes igang hver vår i forkant av 17.mai. Barnehager, skoler, organisasjoner, bedrifter og privatpersoner over hele landet plukker søppel og steller i stand til sommeren. Dette er 4. året Løvåsen har vært med på dette, det har vært en suksess hvert år.  I år fant vi bl.a en bleie, undertøy, trekk til barnevogn, vannlås, vaskemaskin, batteri, hjulkapsel. Utrolig spennende å se på alt vi finner som folk har kastet, samtidig blir vi frustrerte over at det blir kastet søppel i skogen som vi leker i. 
 
For å dekke et størst mulig område delte vi oss og tok forskjellige ruter. 1. klasse ryddet oppe på området, rundt huset og fotballbanen. 2. klasse ryddet fra kraftstasjonen og opp mot Løvåsen og 3. klasse ryddet fra skolen og helt til kraftstasjonen. Det syntes 3. klasse var spesielt stort, de hadde den lengste ruta og fant utrolig masse søppel. Vi voksne syntes det var spesielt artig å se at alle barna bidro. Vi fant til og med masse vårtegn. Nå kan sommeren bare komme:)

I forbindelse med Ruskenaksjonen dro vil til HRS på torsdag. Dette gjorde vi i fjor også og det var en suksess. Vi tok buss til Kanebogen og gikk ned mot Stangnesbasen, underveis er det masse flott å se på og spesielt artig er det når vi gir tegn til tungtransport at de skal fløyte, og de fløyter. Nede på HRS gikk vi klassevis i guidet tur rundt på området. Vi gikk først opp til et stort bygg der alt brennbart fra hus og heim havner. Her sorteres søppelet og klargjøres for at det kjøres til Kiruna. Videre gikk vi mot kildesorteringa. Her sorteres batteri, lysrør, ledninger, hvitevarer, elektrisk osv. Vi fant og en container med forskjellige ting og tang som man kan ta med seg. Her fant vi ski, snowboard og en liten snøskuffel. På tur opp igjen til kanebogen møtte vi på en del russ som vi fikk russekort av. Kjempeartig:)

Oppe på området denne uken har vi lekt masse med fotball, bulldog og «tråkkabilene». På onsdag kom Espen med noe golfutstyr, dette ble raskt populært. Det dannet seg en kø av barn som ville prøve. I hjørnet av fotballbanen er det et hull, i dette hullet satte vi en pinne slik at ballen ikke forsvinner neddi. Så var det bare å starte og slå ballen og prøve å få den ned i hullet med færrest mulig slag. Artig å oppdage og teste ut nye aktiviteter.

Neste uke skal vi plante litt forskjellig her oppe på Løvåsen, tidligere har vi ikke hatt så veldig grønne fingre, men denne gangen blir det bra. Det årlige gårdsbesøket i kilbotn er det og klart for. Vi gleder oss veldig til å hilse på patte-lammene.  

Håper alle får ei fin helg og en god 17. mai;)

- Bloggdronning LenePosted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)