Uke 17 - 2014
by lovaasen.no on April 25th, 2014

Det ble en kort uke denne uken, oppstarten på tirsdag gikk knirkefritt. Godt å se alle igjen etter en liten ferie og spennende å høre om hva de har gjort i påsken.

Nå har våren for alvor gjort inntog her oppe på Løvåsen, gradestokken kryper sakte men sikkert oppover og vi kjenner at sola varmer godt. Det var litt snø tidligere denne uken og da var det mange fine snøaktiviteter, kanskje var det det siste vi så til snøen? Fotballbanen er skrapet og vi ser antydning til grønt kunstgress under, tenker det er noen fotballglade unger som har ventet i spenning på dette. Vi er veldig glad i vinteren her oppe på Løvåsen, men nå kjenner vi at vi er klar for vår og sommer. Mange av ungene gleder seg til vi kan ta frem gokartbilene og syklene.

På månedsplan denne uken sto det bl.a landhockeyturnering, de som hadde lyst å være med på det fikk gå inn og spille. Det ble til slutt en fin blanding mellom 1 og 2 klasse, både gutter og jenter som ble delt opp i blandet lag. De fikk øvd masse på ulike teknikker som for eksempel å ha hockeykølla under knærne. Veldig morsom aktivitet:)

Torsdag var det klart for årets første fjæratur, og for en suksess det ble!! Vi skiftet og gikk på do før vi forlot skolen, og la deretter på vei mot fjæra. Langs veien fant vi masse vårtegn, bl.a en hel grøft full av hestehov, der måtte vi stoppe og sjekke om noen likte smør (hestehov under haka, blir haka gul liker man smør) Både voksne og barn storkoste seg i knallværet, vi måtte til og med lette litt på lue og ytterklær fordi det var så varmt i solsteiken. Vel nede I fjæra fant vi masse forskjellige rare dyr. Kan ikke si at vi er eksperter på livet i fjæra, men et kjapt googlesøk kunne fortelle at vi så både strandkrabber, sjøstjerne (korstroll), sjøpiggsvin (kråkebolle), tangsprell, sjøpølse og en veldig rar fisk som så ut som en pitteliten illsint steinbit. Uten at jeg skal påstå at det var det. Noen lagde et eget lite hjem til fangsten i en bøtte med vann, men vi fant ut til slutt at havet var det egentlige hjemmet og at vi måtte sette de fri.

I tillegg fant vi noe som ungene kalte for en orm eller en ål, men google skal ha det til at det var en tangsprell, de kan nemlig bli opp til 25 cm i 5-årsalderen. Undertegnede syntes i alle fall de var heller slimete og nøyde seg med å ta bilder:) Kjempeartig dag og vi voksne kjenner at vi er heldige som får ha en så flott jobb.

Neste uke går jeg opp til fagprøven her oppe på SFO, så på tirsdagen vil dere kanskje se noen sensorer her når dere henter barna. Veldig spennende:)

Håper alle får ei fin helg, ses på mandag:)

-Bloggdronning Lene


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)