Uke 13 - 2014
by lovaasen.no on March 28th, 2014

Enda en solfylt uke på Løvåsen går mot slutten. Vi har hatt kjempefine forhold og mange spennende aktiviteter.

På planen tidligere denne uken sto det at vi skulle lage snøfigurer og pynte til barnas skidag. Så ungene tok hver sin spade i handa og gikk for å finne en passende plass. Nederst i akebakken fant vi ut var bra og begynte dermed å grave. Noen samlet masse snø i en diger haug, mens andre startet med å lage et hode. Det ble diskutert litt frem og tilbake om hva vi skulle lage og mange gode forslag kom fram. Kanin, hund, hest og snømann var noen av forslagene, men vi landet til slutt på kylling som vi lagde i fjor, siden det er så nært påske. Dagen etter skulle vi farge den med maling fylt på sprayflasker. Kyllingen ble malt i alle regnbuens farger med blått, rosa, gult, grønt og oransje. Håper på oppholdsvær så den ikke forsvinner til barnas skidag.

Onsdagen feiret vi Sondre sin bursdag i grillbua. Vi grillet pølse med brød på bålet og hadde sprøstekt løk og ketchup til. Tror taket på grillbua lettet litt når ca 40 barn skulle stemme i og synge bursdagssangen. Veldig fin feiring.

Annika hadde denne uken en ny og morsom aktivitet som innebærer å bygge forskjellige ting av marshmallows og spagetti. Ungene kom springende for å se, noen hadde sett det før og andre hadde lyst til å spise marshmallows. De samlet seg i en ring og startet og stappe spagettien i marshmallowsen. De bygde tårn, pyramider, lavvo, figurer og diverse kunst. Det var til og med laget en bilderamme. Bare fantasien setter grenser.

Førstkommende søndag skal det være barnas skidag her oppe. I den anledning er det laget slalombakke, kulebakke, hopp og satt opp bøyler. Ungene ble store i øynene når de så alt som var kommet opp, så hele denne uka har det vært masse vinteraktiviteter i akebakken. Spesielt skihopperene på Løvåsen har fått kjørt seg, tydelig at ungene tar skihopp seriøst for både stil og lengde ga poeng. Det har også vært skigåing der noen har øvd på balanse og koordinasjon og andre øvde på å stå ned hele bakken uten og falle. En av 2.klassingene hadde med seg en råstilig «snowscooter» som også ble flittig brukt i bakken, ungene sto i kø for å prøve hver sin tur.

3.klassejentene hadde en kjempefin lek denne uka. De formet snø og laget minihus til sine «lego friends». Møbler og interiør var av greiner, steiner, bark og alt mulig de kunne finne på området. De hadde også brukt resten av malingen til å male husene.

Ønsker alle i god helg, håper alle får med seg kunstverkene våre på barnas skidag:)

- Bloggdronning Lene
 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)