Uke 10 - 2014
by lovaasen.no on March 7th, 2014

Siste dag av vinterferien og i denne uken har vi funnet på masse sprell. Har vært en veldig innholdsrik uke og vi har vært på farten nesten hver dag.

Mandag tok vi med oss alle ungene og gikk på ekspedisjon, vi skulle undersøke myra og se om vi fant noe spennende. Den manglende motivasjonen som noen hadde for å gå på tur, forsvant som dugg for solen så straks vi kom utpå myra. Espen hadde med seg en skistav for å pirke i isen for å se om den var trygg. Vi samlet alle rundt et gjørmehull på myra for å vise ungene hvorfor vi ikke leker der. Espen stakk nedi skistaven og viste at man kan sette seg fast oppi der.

Når vi skulle videre ser plutselig Espen en 50-lapp frosset fast under isen, så det ble en liten redningsaksjon for å få den ut. Vi helte varmt vann på og bar den forsiktig inn til tørk. Videre hadde Espen med seg tau på ekspedisjonen, men det var ingen som viste hva han skulle bruke den til. Nysgjerrige unger og voksne fulgte etter Espen opp i skogen helt til vi kom nesten opp til grotta vår. Der var det et hull i bakken ca 200m nedfor inngangen til grotta som vi har brukt. Så knøt han tauet fast i et tre og rappellerte ned i hullet helt til vi ikke så han mer. Så fikk en og en komme fram til kanten og kjike nedi for å se etter Espen. Kjempeartig, og han fikk tatt mange
stilige bilder av grotta.

Tirsdag var det helt nydelig vær, så vi pakket sekken og gikk til skogs, målet var gapahuken med Pevannet. Karina og en 3.klassing gikk på ski, resten til fots. Hardt og fint i løypa så det gikk kjempefint. Absolutt alle ungene kom seg helt opp til gapahuken uten problemer, Løvåsenungene er de sprekeste ungene i hele Harstad! Med gapahuken lagde vi bål og spiste pølse med brød. Vi hadde også med kakao og solbærtoddy. Så ikke ut som ungene var sliten etter turen heller for alle lekte hele tiden i skråningen ned til vannet, kanskje vi går enda lengere neste gang? Flott tur, nå kan påsken bare komme:)

Onsdagen var det litt dårligere vær så vi droppet OL - lekene og gikk på tur heller. Vi ville utforske en plass Løvåsen aldri har vært på. Vi satte kurs ned mot kraftstasjonen og underveis langs vegen stoppa Nina fra barnehagen og sa det sto en elg ned i skogen. Vi listet oss stille i håp om å få se skogens konge, men alt vi så var elgbæsj, og masse av det. Tror den stille listinga vår ikke var så stille allikevel:) Vi gikk videre over kilbotnvegen, gjennom litt skog og kom oppå en haug med en flott utsikt over Kilbotn. Så gikk vi ned mot hestene som står inngjerdet der. Vi traff på eieren og spurte om vi kunne komme og hilse og det fikk vi så klart. Vi gikk rolig mot gjerdet og de nysgjerrige hestene kom etterhvert mot oss. Vi fikk hilst på en diger svart hingst og 2 små ponnier.

På onsdag hadde Karina bursdag og hun ble møtt i gangen av bursdagssang og pakke. Bestefar til en av ungene hadde med gave, hun fikk tyggis (som han alltid spanderer når vi ser han) og en stor sjokoladeplate. «den må alle få smake på» sa Karina da. Bestefaren hadde da sust ned til rema og kjøpt 10 store sjokoladeplater til som han kom opp med, han syntes det var så kjedelig at alle måtte dele på kun en plate. Lene og Annika holdt på å miste haka i gulvet når vi så det. Tusen takk til snille «vostefar» som kom med sjokolade:)
Torsdag hadde vi nok en gang spennende planer. Vi hoppet på bussen og gikk av i ruggevika. Der gikk vi opp til Annika for å bade i Jacuzzien!:) Ungene hoppet i badetøyet og kunne nesten ikke vente på å krype oppi. Varmt og deilig bad med bobler og vannsprut fra siden. Det ble en kjempesuksess. Til lunsj dekte vi på til langbord med rundstykker, egg, falukorv, skinke, kaviar, potetsalat, tomat, agurk og masse delig mat. Annika kan det å varte opp:) Vi fikk til og med leke med barbie, bratz, lego og brettspill etter mat. Det var noen fornøyde unger som tok bussen tilbake for å avslutte dagen på Løvåsen.

Etter ei lang og spennende uke med masse farting koser vi oss på området på fredag. Annika har bakt litt boller med ungene som vi har gomlet i oss og Espen har vist fram en «kite» ute. Vi har tuslet over til barnehagen for å hilse på og for å snike om de har noen spennende leker.

Håper alle har hatt ei flott vinterferieuke og ønsker alle ei god helg. Vel møtt på mandag:)

​- Bloggdronning Lene
 
 
 
 
 
 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)