Uke 9 - 2014
by lovaasen.no on February 28th, 2014

Siste uke av februar er på hell og i morgen går vi mars i møte:)

Denne uken har det vært store forhåpninger til overnattingen for 3 klasse. Det har vært en del hemmelige møter med Annika og vi andre har vært kjempenysgjerrig på hva som har foregått. Tror det er noen 2. klassinger og som gleder seg til det er deres tur.

Overnattingen gikk kjempebra. Etter alle hadde funnet plassene sine i gymsalen og pakket ut liggeunderlag og sovepose, samlet vi oss med bordet for å spise tacopizza laget av flinke Annika. Så var det litt kveldstell før vi krøp i soveposene, mens Lene satte på filmen «de 5 legender».  Veldig bra film, den klarte å fenge alle. De som måtte på do underveis sprang til og fra så raskt de kunne for ikke å miste deler av filmen. Når filmen var over var det tannpuss og natt. Tror det var noen mette og fornøyde unger som sovnet ikke lenge etter vi slukket lyset. Det var til og med noen søte små som snorket som et sagbruk (ikke Lene).
Klokken halv 7 var det liv og røre i leiren igjen. Tenkte da på et morsomt sitat jeg hørte engang «unger sover ikke, de ligger bare på lading» Når alle var oppe så var det morgenstell, pakking og frokost. Klokken 0810 kjørte vi ned til skolen med musikken på og noen glade og flirfulle unger i baksetene. Kjempeartig overnatting, vi gleder oss til neste:)

Tidligere denne uken tok Espen med noen få unger på ekspedisjon. De gikk fra kilkamhuset, opp mot skogen og helt til den gamle grotta som vi av og til besøker. Underveis fant de masse spennende, bl.a. en stor tresopp som de tok med seg og skrev navnet på. Tresoppen henger nede i gangen til SFO. De som ikke hadde lyst å bli med ble allikevel nysgjerrige, så kanskje Espen må gå flere runder opp i skogen?

En lek i denne uken som var spesielt populær var politi og røver. Karina og Espen bygde et fengsel av 4 stokker som var kjørt nedi snøen, så lagde de 2 lag der ene laget var politi og andre laget var røvere. Så var det bare å sette i gang med å fange de slemme røverne og få dem i fengsel.

Kjempelur ide med stokkene, 2.klasse fortsatte på ideen og lagde seg en krigsbase dagen etter, 4 stokker nedi snøen som var hjørnene og tau surret rundt øverst som holdt en presenning oppe. Til og med 4 klasse syntes det så spennende ut så de ble og med på leken. Utenfor fortet laget de en katapult av en tynn trestubbe som stakk opp av jorda, der sendte de votter, smågreiner og snø mot «fienden». Var ikke alltid like godt beregnet hvor «bombene» skulle treffe, noen fløy i motsatt retning og havnet bak gjerdet oppi et tre, som vi måtte fiske ned igjen med en lang pinne. Kjempeartig og veldig kreativt.

Neste uke er det vinterferie. Noen har reist langt bort, noen skal på hytta eller besøke slekt og noen tar seg en velfortjent rolig uke hjemme. Til de som kommer opp har vi masse spennende på plakaten. Vi gleder oss.

Ha ei fin helg og ei super vinterferieuke:)

-Bloggdronning Lene


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)