Uke 51 - 2013
by lovaasen.no on December 20th, 2013

Siste skoleuka før jul har kommet, og vi merker godt på ungene at de er spente på det som kommer. Vi har fortsatt julefokus i aktiviteten her oppe på Løvåsen, og denne uka er det julebaksten som skal sikres.

Mandag fant vi på nytt pakke fra Kilbotn- nissen. På sandkassen borte ved trafo-kiosken rett før Kilkamhuset stod det ei lykt, og oppi kassen lå det et brev til oss. Dette var muligens siste pakken for i år…eller kanskje ikke…og denne var gjemt inne på Kilkamhuset. Vi storma inn, fikk av oss klærne i en fei, opp i salen til mat – deilig tomatsuppe – og så satte vi i gang med leitinga. Først var det øver-etasjen som stod for tur. Vi visste at det ikke var noe gjemt på kontorene, men ellers kunne det være hvor som helst. I løpet av 5 min var hele etasjen gjennomsøkt, og ingen ting funnet. Da var det bare å ta turen ned trappa og gå i gang med under-etasjen. Litt mindre arealer der, så det ble noe trangt og kaotisk. Plutselig hørte vi rop inne fra fotball-lageret til Kilkam – æ fant den! Noah RJ i 2.klasse hadde funnet en ferdig innpakket gave. Vi tok den med oss opp i salen, og samla oss i en stor sirkel på gulvet der. Selma i 2.klasse har vært borte et par uker nå, og har ikke fått deltatt på noe av det vi har gjort i adventstida. Dermed fikk hun gleden av å åpne pakken. Vips, så var papiret revet av, og et morsomt spill kom til syne – Twister. Jippi, det er et morsomt spill, og det ble tatt i bruk umiddelbart! Kjempestilig! Spør gjerne ungene hva spillet går ut på….

Tirsdag, onsdag og torsdag var bake-dager. Hvert klassetrinn hadde hver sin dag, og da var det full fres på pepperkake-bakinga. Deigen ble rulla ut i en fei, og formene lå klare til bruk. Løft, plassér og trykk! Vi sorterte kakene på bakepapir, som var delt opp og merka med ungenes navn på forhånd. Når brettene var fulle, så var det rett i ovnen med dem! 10-12 minutter – ferdig!! Snakk om masseproduksjon! Resten av gjengen, som ikke bakte, kosa seg med valgfri aktivitet inne og ute. Tirsdag var det inne-vær, og da ble det en god del spill – sjakk, twister – samt lesing i tegneserier og bygging med Lego. Stoler og bord ble dratt sammen, og pledd lagt over. Vips – da var hyttelandsbyen der igjen. Onsdag var det flott oppholdsvær, og da ble det utedag på alle utenom bakegjengen. Vi tok med oss rompeakebrettene bort på fotballbanen. Der var stadion-lysene påslått, og vi kosa oss masse med aking i skråninga mot øst. Snøen har blitt litt har, og skaren bar ungene greit. Litt verre med oss voksne, som er noe tungere i rompa enn ungene…. ;-) Disse 3 dagene har vi også fått 1 ny pakke hver dag fra Kilbotn-nissen. Disse inneholdt beholdere til fuglemat samt mat til fuglene. Kjempeflott, da kan vi henge ut slik at fuglene får mat til jul! Torsdag ble det også litt markering ifm at Siri går ut i svangerskapspermisjon og at Arnt starter i ny jobb ved årsskiftet. Da ble det klem på dem fra alle sammen!

Fredag var det barnas valg. Ungene slutta tidlig på skolen – kl 1100, slik at det ble en lang og deilig dag på Løvåsen. Vi kosa oss utendørs, med masse variert lek og pølse på bål. Vi oppholdt oss i Skilekebakken og herja av oss litt avslutningsgodteri.
Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig advents-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell og nye muligheter i en ny måned her oppe på Løvåsen.
Jeg vil med dette få takke alle barn, foreldre og kolleger for suverent flotte 4 år og 5 måneder her på Løvåsen. Ingen over, ingen ved siden av – verdens desidert beste SFO. Det er litt rart å tenke på at det er siste bloggen jeg nå skriver. Det har blitt noen av disse siden oppstarten i august 2009 – opp mot 200 tenker jeg. Jeg håper og tror at mitt bidrag denne perioden har vært positivt. Så tusen takk til dere alle sammen, og lykke til videre! PS – kommer garantert innom på besøk! :-)

Med dette ønsker vi alle ei riktig god julefeiring og et godt nytt år!


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)