SFO: Uke 50 - 2013
by lovaasen.no on December 14th, 2013

Dagene raser av gårde, og snart er det juleferie og julefeiring. En ganske så spesiell måned til nå – sånn værmessig sett – med masse snø, så regn og is, for så å få snø igjen…. Tar det aldri slutt, liksom, dette skiftende været? VI VIL HA VINTER OG SNØ HELT TIL APRIL MÅNED ER HER! Før den tid behøver det ikke regne en dråpe!!

Også denne uka fikk vi en overraskelse fra Kilbotn-nissen ved ukes-start! I refleksskogen vår i svingen nedafor brua stod det ei parafinlampe, og ved siden av den lå det et brev. Der stod det at nissen hadde ordna og pynta til fest – nissegrøt-fest – inne i salen på Kilkamhuset, og at vi var hjertelig velkomne til den! Supert, da ble det litt ekstra koselig innendørs, i stedet for utendørs. Med senka belysning og levende lys på bordene, inntok vi salen til deilig nisse-grøt. Med god mat i magen, kosa vi oss videre med innendørsaktiviteter rundt på huset.

Tirsdag og onsdag var inne-dager. Onsdag feira vi Emilie sin bursdag. Hun hadde ønska pannekaker til lunsj for sitt klassetrinn. Vi kosa oss innendørs med dette. Resten av gjengen spiste brødmat med pålegg. Etter lunsj var det frilek rundt på huset. Salen var delt i 2, slik at rolig lek kunne foregå i den ene delen og herjing i den andre. Et gjeng heiv seg til med litt ballspill, men ballen var ganske mye i lufta. Så for å spare inventar og utstyr, måtte vi være kreative. Da ble det rompefotball på gjengen. Alle måtte sitte med rompa på golvet, og så ake seg rundt etter ballen. Den som heva rompa fra golvet, mista ballen til en motstander. Hysterisk artig! Ellers pågår det mye tegning og fargelegging i disse tider. Mange flotte juletegninger…kanskje noen er så heldige å få disse i gave under treet i år….

Torsdag var det tid for utflukt. Da skulle vi besøke fjæra i Nedre Ruggevik igjen, og se om vi, i år som i fjor, fikk et glimt av hule-nissen. Det er ei stor hule i fjellet helt nede ved havet. Der sier de som bor rundt om dere nede, at de av og til ser lys inne i hula. Noen har til og med sett ei skål med grøt stående inne i hula, og spor utafor. Dette er spennende! Ungene ble henta på skolen, og vi tok beina fatt og gikk til Nedre Ruggevik. Vel fremme der, så vi med en gang at det stod ei lykt og lyste inne i hula. Dette måtte vi undersøke nærmere, så vi gikk bort for å se. Joda, det stod ei lykt der, og ved siden av den lå det en ullsokk. Men ingen nisse å se inne i hula. Vi forsøkte å rope på nissen, men ingen respons. Hva med en sang eller to? Vi sang av hjertens fryd, som det heter, men fortsatt ikke livstegn. Da fant vi ut at vi fikk ta oss litt mat og drikke, mens vi venta på livstegn. PLUTSELIG, mens vi skulle til å samles til mat, hørte vi noen som ropte. Og der, oppe på verandaen til Annika, stod han! Hule- jule-nissen! Ungene ble helt fra seg av glede, og ropte og vinka til han. Han vinka tilbake, og stod lenge å så på oss. Så gikk han mot Breivika, og forsvant ut av synet. Kjempemorsomt!! Da var det på tide å få i seg mat og drikke, og deilige hveteboller og varm kakao ble satt til livs med stor iver. På slutten av dagen trakk vi bort til fjæra nedafor Jektholtet, og kosa oss med frilek på lekeplassen der helt til det var tid for å dra hjem. En super dag, med oppholdsvær, vindstille og speilblankt hav – nydelig!

Fredag og ukeslutt igjen. Området her oppe er atter dekket med deilig hvit snø. Litt vind i støytan, men det går bra. Vi kosa oss med kjøttkaker og pasta til lunsj, før vi tok akebrett med oss bort i skilekebakken. Der storkosa vi oss med aking og klatring i trærne. Litt vind i starten, men så ble det skyfri himmel og stjerneklart. En nydelig dag i skilekbakken!

Vi ønsker med dette alle sammen ei fortreffelig advents-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell og nye muligheter i en ny måned her oppe på Løvåsen.


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)